tiistai 9. kesäkuuta 2020

BLOGIN TULEVAISUUDESTA


Oon viime aikoina pyöritellyt päässäni vähän kaikkea liittyen tähän blogiin ja siihen, minkälaista sisältöä haluaisin tuottaa. Oon nyt blogannut tämän osoitteen alla kolme vuotta ja lähes kieltämättä aina joka viikko kolmen postauksen verran. Postauksia kolmeen vuoteen mahtuu siis aika monta, työtunneista puhumattakaan. Blogi on tuonut mun elämääni aivan valtavasti mahdollisuuksia, joista vielä kolme vuotta sitten osasin vain haaveilla. Elämä kuitenkin muuttuu ja minä ihmisenä myös.

Oon vaihtanut täällä blogin puolella otteeni selkeästi aiempaa rennommaksi ja kamera kulkee mukana oikeastaan enää ehkä kerran kuukaudessa, jos sitäkään. Postausideoita ei tunnu tulevan mieleen enää samanlailla kuin ennen, sillä motivaatiota ei oikein tunnu enää löytyvän. Ajattelin, että pahimman koronahässäkän ohi mentäessä ja arjen normalisoitumisen myötä olisi vaikutuksia motivaatioon blogin suhteen, mutta niin ei ole ainakaan vielä tapahtunut.

Oon suunnattoman kiitollinen siitä, että teitä lukijoita tulee joka kuukausi vaan enemmän ja enemmän, mutta se jos joku tuottaa mulle stressiä. Siellä ruudun toisella puolella on joukko ihmisiä, jotka haluaa inspiroitua lukemalla mun blogia, mutta tuntuu vaan välillä, että mulla ei ole mitään annettavaa. Kirjoittamani postaukset tuntuvat mielestäni etäisiltä ja tyhjiltä. 

Tällä hetkellä mulla ei ole hirveästi kiinnostusta siihen ''geneeriseen bloggaajaelämään'', jossa juostaan kissanristiäisistä toisiin ja yhteistöitä paukutetaan joka tuutista. Oon kieltäytynyt tänä keväänä ja kesänä kaikista yhteistyöehdotuksista, koska ei ole tuntunut vain hyvältä tehdä niitä. Jos miettii mun elämää vaikka vuosi taaksepäin, oli se aikalailla erilaisempaa. Tuntuu, että yritin väkisin asettaa itseäni osaksi blogiskeneä, mutta se pinnallisuus sai mut aika äkkiä perääntymään. Ja mulla on muuten tällä hetkellä paljon parempi olla kuin vuosi sitten.

Oon pohtinut taukoa, mutta ajattelen, että tauolta palaaminen on aina hankalaa ja lopulta sitä ei palaakaan enää koskaan. Oon pohtinut postaustahdin harventamista, mutta pelkään, että silloin lukijoita putoaa kyydistä, kun postauksia tulee vain silloin tällöin. Toisaalta tuntuisi parhaimmalta niin, että tulen aina kirjoittelmaan silloin kun on oikeasti jotain asiaa ja kirjoitettavaa, ei aina vain joka tiistai, torstai ja sunnuntai vain siksi, koska olen itse sen postaustahdin itselleni määrännyt.

Lupasin itselleni kolme vuotta sitten kun aloitin kirjoittamisen uudelleen, että en tee tästä itselleni pakkopullaa. Nyt tuntuu, että on tullut seinä vastaan ja jotain on tehtävä. Tuntuu tosi vaikealta kirjoittaa tätä tekstiä, kun päässä pyörii valtavasti ajatuksia ja kysymyksiä joihin ei ole vastauksia. Tuntuu pahalta, kun asia joka on ollut mulle monien vuosien ajan se henkireikä, että se ei enää tuota mulle niin paljon iloa kuin ennen. 

En kuitenkaan missään nimessä aio lopettaa, sen tiedän. Haluan vain saada tähän hommaan jonkun balanssin, mikä tuntuu tän hetkiseen elämään hyvältä. Tänä keväänä on tapahtunut aika paljon kaikkea, joka on kasvattanut mua ihmisenä ihan valtavasti. Oon vihdoin tehnyt asioita ajatellen omaa onnellisuuttani. 

Mä uskon ja toivon, että se palo tähän hommaan tulee vielä joskus takaisin. Siihen asti mä höllään otetta ja tulen kirjoittelemaan kuin siltä tuntuu. Yritän tulla postailemaan ainakin kerran viikossa, sillä liian pitkät radiohiljaisuudet ei kuulosta hirveän hyvältä. Katsotaan, minkälainen fiilis on vaikkapa kuukauden päästä, sen näkee sitten. Instagram tuntuu tällä hetkellä helpommalta alustalta tuottaa sisältöä, mutta tosiaan, mieli voi muuttua.

Super isot kiitokset kaikille, jotka pysytte mukana kaikesta huolimatta. Palataan taas


Toppi - Bik Bok / Farkut - Zara / Laukku - Louis Vuitton / Kengät - New Balance

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

INSTAGRAM

PINTEREST