torstai 12. joulukuuta 2019

AARTEITA KÄYTETTYNÄ

Kaupallinen yhteistyö: Suomen Punaisen Ristin Kontti

Taas on se aika vuodesta, kun saa kaivaa esiin kaikki lämpöiset takit varastosta ja ottaa ne taas käyttöön! Mun ehdottomia lempparitakkeja talvella ovat villakangastakit ja kaikki villakangastakkini ovat ostettu kirppikseltä. Mun mielestä kirppiksiltä löytyy kaikkein parhain hintalaatusuhde villakangastakkeja ajatellen, koska totuushan on se, että nykyään laadukasta villakangastakkia on aika vaikeaa löytää. Tämä Kontista löytämäni villakangastakki on villa-cashmeresekoitusta, joka on todella laadukas, lämmin ja kestävä käytössä. Takilla on varmasti ikää jo monen monta vuotta, mutta ei käytönjälkiä missään - se kertokoot laadukkuudesta! Kaikkein parasta on myös se, että tällaisen takin löytää helposti alle 50 eurolla. 


Kuten moni varmasti tietää, kirppikset ja vintage on lähellä mun sydäntäni ja en varmaan ikinä voi painottaa liikaa sitä, kuinka kirppiksiltä löytää ne uniikeimmat vaatekappaleet. Tämän postauksen asu on kokonaan kirppikseltä, lukuunottamatta pipoa ja kenkiä. Mulle on vihdoin muovautunut itselleni se oma tyyli ja oon todella ylpeä siitä, että iso osa mun lempivaatteistani on kirpputoreilta tai kierrätysmyymälästä Kontista, jonne ihmiset voivat lahjoittaa vaatteitaan, asusteita, kenkiä, huonekaluja sekä sisustustavaraa. 


Oon jo pienestä pitäen kiertänyt äitini kanssa kirpputoreja ja päällimmäisenä mieleeni on jäänyt kierrätysmyymälä Kontti, sillä sieltä löytyy aina tosi monipuolinen valikoima vaatteita ja ainutlaatuisia kodin tavaroita. Oon myös todella iloinen siitä, että yhä useampi shoppailee kirppiksillä tai kierrätystavarataloissa ja oman nuoruuteni häpeä kirpputoreilla shoppailusta on jo historiaa. Mieltä lämmittää myös se, että rahani menevät hyvään tarkoitukseen Suomeen tai esimerkiksi katastrofirahastoon muualle maailmalle Kontista ostaessani. Olen myös itse lahjoittanut Konttiin monen monta kertaa vaatteitani, joille mulla ei ole enää ollut käyttöä tarpeeksi. Tiesitkö, että vuonna 2018 Konteista lahjoitettiin n. 130 000 kg vaatetta kansainväliseen apuun?


Helsingin Tuomaan Markkinoilla on oma Suomen Punaisen Ristin myymälä, joka löytyy tapahtuma-aukiolta. Myymälässä oli vaikka mitä ihanaa pientä joululahjaksi sopivaa tavaraa sekä myös isompia huonekaluja. Mikäli mielessäsi on vastuullisempi joululahja, niin Konttiin voi myös ostaa 10 euron lahjakortteja, joka varmasti ilahduttaisi jouluna kirppisfania! Näin joulun tienoilla varmasti jokaista ahdistaa tavaran määrä ja lahjojen ''pakko-osto'', joten myös sen joululahjan voi ostaa vastuullisesti.

Mua myös kiehtoo kirppistavarassa se, että se on ollut jollain toisella ennen käytössä, mutta pois heittämisen sijaan sille on annettu uusi mahdollisuus ja siitä voi tulla jonkin toisen lempivaate tai -tavara. Tämän hetkisten trendien etsiminen kirppiksiltä on myös tosi helppoa ja hauskaa puuhaa: mm. kuvissa näkyvä super trendikäs baguette-laukku on löydetty viidellä eurolla kirppikseltä.


Oletteko käyneet Tuomaan Markkinoilla tänä talvena? Tuolla on aina niin ihana fiilis ja itsekin kävin sieltä vähän sitä joulutunnelmaa etsimässä. Markkinat ovat käynnissä Helsingin Senaatintorilla 22. joulukuuta asti! Olisi ihanaa päästä käymään tuolla vielä iltasaikaan, joten toivotaan, että ehdin käymään vielä toisen kerran.

Palataan muuten ensi viikolla toisen kirppisaiheisen postauksen parissa, missä ollaankin vähän erilaisimmissa tunnelmissa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

INSTAGRAM

PINTEREST