torstai 21. marraskuuta 2019

KUUNTELE MYÖS ITSEÄSI


Mulle on aina ollut tosi vaikeaa sanoa ei. Oon aina lähtenyt kaikkeen mukaan, kestänyt vaikka minkälaista kohtelua, vaikka sisimmässäni tiedän, ettei mun tarvitsisi olla juuri nyt tässä tilanteessa. Tää syksy on ollut mulle tosi silmiä avaava ja oon pitkästä aikaa kuunnellut myös itseäni. Aina ei tarvitse miellyttää muita ja totuus on, että et ikinä voi miellyttää kaikkia, vaikka kuinka yrittäisit. Yritin ja noh, ei siitä hyvä olo tullut ainakaan itselleni.


Mua pyydettiin tänä syksynä mukaan yhteen aika isoon konseptiin, mutta sitä sähköpostiviestiä lukiessani pääni sanoi mulle heti, että älä tee sitä, et pysty nyt siihen. Koko ajatus konseptiin lähtemisestä sai mut ahdistumaan, mutta kun lähimmäiset sanoo, että tee se, menet tietenkin, ''et voi tietää mitä tämä poikii tulevaisuudessa'' - mä kerrankin kuuntelin itseäni ja en mennyt mukaan tähän. Tiesin, että tän hetkisessä tilanteessani en olisi pystynyt kyseisestä asiasta selviytymään kuin vain entistä ahdistuneempana. Olin oikeasti ylpeä itsestäni, että mä pystyin sanomaan ei, vaikka muut olivat toista mieltä. Tämä tarkoittaa sitä, että oon päässyt eteenpäin.

Oman itsensä kuunteleminen on äärimmäisen tärkeää. Vain sä tiedät, mikä on sulle ja sun keholle parhaaksi. Sä voit hiljentää ryhmäkeskustelut, sä voit sanoa ei menoille mihin et jaksa oikeasti mennä, sä voit lyhentää sun to do listaa, sä voit päättää minkälaisten ihmisten kanssa sä vietät aikaasi ja minkälaista seuraa et halua sun ympärillesi. 

Mä oon myös huomannut sen, että nykyään sun pitää olla kiireinen, tai muuten oot tylsä ja saamaton. Sun ei tarvitse juosta viidessä eri tapahtumassa per päivä, sen jälkeen mennä töihin ja nähdä myös jossain välissä kavereita, päivittää somea siinä samalla koko päivän ajan. Sun. Ei. Tarvitse. Oma aika on se, mitä mä en annan kenenkään ottaa multa pois. Mä tarviin viikossa ne muutamat päivät että mä vaan saan olla yksin omien ajatuksieni kanssa tekemättä yhtään mitään. Toki tämäkin riippuu ihmisestä, mutta itse introverttina liian kiireiset viikot saa musta ihmisraunion. Täytyy osata hidastaa, pistää se puhelin välillä pois ja antaa sun aivojen ajatella sitä, mitä ne haluaa - eikä sitä, mitä ne väistämättä kokoajan näkee ruuduilta. Mulla on tässä vielä paljon opittavaa, sillä puhelin tuntuu olevan kädessä vähän liian usein.


Muistakaa rakastaa itseänne, kuunnella omaa kehoanne ja elää tätä elämää sua itseäsi varten. Älä ikinä väheksy itseäsi siitä, että teet jotain omaksi parhaaksesi. Ja te, joilla on tällä hetkellä meneillään haastava ajankohta elämässänne: anna itsellesi aikaa siihen, että oot taas oma itsesi. Sun tulevaisuus tarvitsee sua, ei sun menneisyytes.


4 kommenttia:

  1. Ihana teksti ja niin täyttä asiaa tämä ! <3 varsinkin toi, että ihmisen ei tarvitse olla kiireinen ollakseen tärkeä!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana postaus ja niin niin niiiiiin tärkeetä asiaa!! Oon ylpee susta <3

    VastaaPoista

INSTAGRAM

PINTEREST