tiistai 22. lokakuuta 2019

VIIKONLOPPU YYTERISSÄ


Huhhuh, miten ihana viikonloppu oli! Oltiin siis äidin kanssa viettämässä pientä staycationia Yyterin Virkistyshotellissa. Vaikka oon Porissa ja sen lähikunnissa lähes koko elämäni asunut, niin silti en ollut ikinä käynyt tuolla hotellissa ja kylpylässä! Mun äiti on käynyt täällä pariin kertaan ja hän muisteli tämän just sellaisena vähän vanhana ja seitkytlukumaisena kylpylänä. Hotelli kuitenkin remontoitiin vastikään ja olinkin siitä kuullut, mutta silti en jostain syystä ole käynyt täällä vasta kuin nyt. Ja onneksi kävin! Lisäyksenä muuten vielä, että tämä postaus ei ole tehty yhteistyössä Yyterin Virkistyshotellin kanssa.


Olin kaivannut niin paljon tällaista pientä arjen irtiottoa ja ennen tätä viikonloppua mulla oli kalenteri aivan täynnä, joten ei parempaan saumaan tää reissu ois voinut tulla! Mulla oli myös vähän vaikeuksia ensin päästä siihen rentoutumismoodiin: ajatukset laukkasi ja huomasin olevan oikeasti todella stressaantunut ja ahdistunut. Tää syksy on ollut henkisesti tosi raskas, vaikka mitään ''uutta'' ei ole sattunut. Vaikea selittää, mutta ehkä tää on vaan taas raskas ajanjakso, kun kesällä meni hieman helpommin.


Mulla ei ollut oikeastaan minkäänlaisia odotuksia Yyterin Virkistyshotellista ja pakko sanoa, että yllätyin! En olisi toden totta uskonut, että Porista voi löytyä näinkin sympaattinen ja monipuolinen paikka. Sai olla rauhassa rannan dyynien ympäröimänä, kävellä metsässä ruskapuiden alla sekä ihailla auringonlaskua kylpylän ulkoaltaasta. Yyteri itsessään on mulle todella tärkeä ja rakas paikka, joka on ehdottomasti mun lempparikohde Suomessa, mutta tää hotelli ja sen ympäristö on ollut mulle pimennossa. Tiedän ehkä pari tuttua, jotka ovat joskus täällä majoittunut tai käyttänyt kylpylän palveluita. Jotenkin sitä aina lähtee vaan pidemmälle, vaikka läheltäkin löytyisi vaikka mitä.

Huoneet oli rempattu ihan kivoiksi, tosin huoneemme kylppäri oli vanhanaikainen. Kylpylän puolella näkyi myös vielä paikoiten myös vanhanaikaisuus, mutta pääosin kylpyläosasto oli myös rempattu. Jos kunnon luksuskylpylälomaa kaipaa, niin silloin en suosittelisi tänne tuloa. Mulle riitti vain poreallas sekä ulkoallas ja ne molemmat täältä löytyi. Muutoin allasosasto oli tosi pieni.

 Hotellin aamupala oli mulle hieman pettymys - ehkä totuin Italiassa vaan niin hyviin ja kattaviin aamupaloihin, haha :D. Söin hotellin aulabaarissa kerran ja sain onneksi vaihdettua hampurilaisannokseen kasvispihvin, sillä muuten listalla ei oikeastaan ollut yhtään kasvisruokia. Henkilökunta oli myös ystävällistä ja jäi tosi lämmin fiilis koko viikonlopusta. 


Nyt akut ladattuina tähän viikkoon! Voin suositella lämpimästi Yyterin Virkistyshotellia ja syksy oli mun mielestä aivan täydellinen aika olla täällä. Yyterin sekä Porin uudelleenbrändäys on mun mielestä onnistunut, mutta silti Yyterin sekä tämän kylpylähotellin pitäisi saada enemmän huomiota ja turisteja vierailulle - muulloinkin kuin kesällä ja Jazzien aikaan. Remonttia toki vielä pitäisi tehdä lisää, mutta kaikki ajallaan! Yyteri on ainutlaatuinen paikka ja toista tällaista ei kyllä tule Suomessa vastaan.

2 kommenttia:

  1. Yyteri ja tuo hotelli / kylpylä on kyllä ihania paikkoja <3! itse tuli käytyä siellä muutama vuosi sitten ja tykkäsin kovasti :)!

    VastaaPoista

INSTAGRAM

PINTEREST