tiistai 24. syyskuuta 2019

ITALIA ROADTRIP: GARDAJÄRVI


Toisena päivänä lähdettiin Bergamosta kohti Gardajärveä ja pysähdyttiin ensimmäiseksi Sirmionessa, mikä on järven eteläisellä puolella sijaitseva tosi kapea niemi, joka on tosi suosittu lomanviettopaikka. Jätettiin auto parkkiin ja lähdettiin käppäilemään vaan ympäriinsä ja tää paikka oli aivan ihana ja siellä oli jotenkin tosi erilainen fiilis, mitä oli muualla päin Gardaa! Selkeästi myös paikalliset oli tullut viettämään tänne viikonloppua kauniille rannoille turkoosin veden ääreen. 


Sirmionessa sijaitsee Scaglierin linnoitus upeine vallihautoineen, mutta jouduimme jättämään tämän väliin, sillä jostain syystä sinne päin ei päässyt ajamaan autolla tuona päivänä ja kävely sinne lähes 30 asteen helteessä olisi ollut ehkä vähän liian raffi, kun koko päivä oli vielä vasta edessä. Jälleen kerran jäi siis myös jotain seuraavaan kertaan, sillä Gardalle haluaisin ehdottomasti vielä palata. En myöskään tykkää hirveästi turistirysistä ja lauantai olisi ollut varmasti päivänä aika huono, jos nähtävyyksiin olisi halunnut mennä. Tulin siihen lopputulokseen, että paras aika matkustaa Sirmioneen on ehdottomasti sesongin ulkopuolella, sillä vielä syyskuussakin turisteja riitti.


Sirmionesta lähdettiin kiertämään Gardajärveä. Poikettiin Salòn kautta kohti Limone sul Gardaa, joka on noin tuhannen asukkaan pieni kylä ja se on tunnettu sitruunapuistaan! Limone sul Garda oli just niin sympaattinen pikku kylä niin kuin olin sen ajatellutkin olevan.


Käytiin ensin syömässä vuoren rinteessä olevassa ravintolassa Spaghettihaus'issa spagetit, jonka jälkeen lähdettiin kiertämään kylää. Kaikkialla oli todella vehreää ja kaunista! Sitruunapuitakin näkyi, mutta täältä löytyy myös Limonaia del Castèl sitruunamuseo, johon ei valitettavasti päästy käymään, sillä se oli jo ehtinyt mennä kiinni. 


Limone sul Gardassa oli myös todella paljon hotelleja, joten sinne olisi voinut myös jäädä yöksi, jolloin olisi varmasti saanut vielä vähän enemmän irti tästä pikkukaupungista. Me kuitenkin jatkettiin meidän reittiä ja lähdettiin ajamaan kohti Bolognaa, josta oli Limonesta vielä noin kolmen tunnin ajomatka ja siihen vielä päälle ruuhkat!


Reitti kohti Bolognaa meni tosi upeiden maisemien ohi, sillä ajeltiin oikeastaan kokoajan vuorien välissä ja teiden varrella oli pieniä maalaiskyliä viinitiloineen. Oli ihanaa myös nähdä tätä maaseutua ja siitä tuli ihan mieleen meidän viime vuotinen ajoreissu Sveitsissä, kun maisemat oli aikaslailla tämän kaltaisia.

___

Tykkäsin Gardajärvestä, mutta siellä oli kyllä selkeästi enemmän turisteja kuin Comolla. Yksi päivä ei myöskään riittänyt tutustumaan Gardajärveen tarpeeksi, joten tänne pitää kyllä vielä palata ja jäädä yöksi jonnekin päin Gardajärveä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

INSTAGRAM

PINTEREST