torstai 26. syyskuuta 2019

ITALIA ROADTRIP: BOLOGNA & MILANO


Kolmas ja viimeinen roadtrip-päivä lähti käyntiin Bolognassa ja rakastuin Bolognaan täysin. Meidän hotelli - Aemilia Hotel - sijaitsi just sopivassa paikassa ja se oli ehdottomasti koko reissun parhain hotelli, missä oltiin. Meidän huone sijaitsi ihan tuonne kattoterassille vievien portaiden vieressä, joten käytiin siellä pariin otteeseen ihastelemassa maisemia.


Aloitettiin aamu pienellä kävelyllä Bolognassa ja en vaan kestä, miten kaunista tuolla oli. Rakastan vanhoja kaupunkeja ja nuo kaikki oranssihtavat talot oli niin kauniita. Kaupungissa on katetut jalkakäytävät, jota pitkin kaupungissa kulkeminen oli helppoa ja ne suojasi myös paahtavalta auringolta! Finnair lentää suoraan myös tänne Bolognaan, joten pitänee varmaan joku pidennetty viikonloppu tulla viettämään ihan pelkästään tänne, sillä ihastuin tähän kaupunkiin niin paljon! Kai tää Emilia-Romagna vaan vetoaa muhun, heheh. :D


Pakattiin kimpsut ja kampsut, sanottiin Bolognalle heipat ja lähdettiin ajamaan Milanoon päin. Bolognasta Milanoon on vähän yli kahden tunnin matka, jonka taittaa suhteellisen nopeasti moottoritiellä kulkiessa. Meillä oli auton palautus klo 20 Malpensan lentokentälle, johon on Milanosta matkaa vielä tunnin verran, joten aika tiukille aikataulut loppujen lopuksi meni sitten Milanossa. Ehdittiin kuitenkin käydä syömässä mielettömän hyvät pizzat Fresco & Cimminossa aivan Milanon Katedraalin vieressä, jonka jälkeen lähdettiin tsekkaamaan, mitä Milanon ytimessä on!


Ensimmäiseksi suunnattiin Duomo di Milanoon, eli Milanon kuuluisalle tuomiokirkolle ja voi huh huh, miten iso ja näyttävä se oli! Oon nähnyt sen ennen vain kuvista, mutta livenä sen nähtyä se oli vielä vaan upeampi. Italiassa muutenkin oli tosi monet rakennukset erittäin koristeellisia ja kaikenlaisia patsaita oli kaikkialla. Katedraalilta suunnattiin Piazza del Duomon viereiselle upealle katetulle luksusmerkkien mekalle, josta löytyi vaikka mitä Louis Vuittonista Versaceen. En käynyt kuitenkaan missään luksusliikkeessä - ajattelin, että on parempi vaan kun ei käy edes haaveilemassa. :D Käveltiin myös Corso Vittorio Emanuele II -katua pitkin, missä oli enemmän ketjuliikkeitä, mm. Sephora, Bershka, Urban Outfitters ja poikkikaduilta löytyi lisää vaatekauppoja.


Sunnuntaina Milano oli ihan tupaten täynnä ihmisiä ja liikkuminen oli välillä aika vaikeaa, sillä ihmisiä oli oikeasti paljon ja sai vähän enemmän pitää laukusta kiinni ihmispaljoudessa - kameraa en edes viitsinyt kaivaa paria kertaa enempää esille. Kannatti myös olla tarkkana ravintoloiden ja myymälöiden aukioloaikojen kanssa, sillä tosi moni ravintola oli kiinni sunnuntaisin. Italiassa vietetään myös ''siestaa'', jolloin ravintolat ja kaupat suljetaan tavanomaisesti yleensä klo 13-15.30 väliseksi ajaksi. Kaikki eivät kuitenkaan tätä siestaa vietä ja jotkut ravintolat olivat auki ihan normaalisti näihinkin aikoihin. Me satuttiin yleensä juuri etsimään ruokapaikkaa siestan aikaan, joten saatiin käyttää Tripadvisoria entistä ahkerammin sopivaa paikkaa etsiessä.

Kun oltiin kierrelty muutama tunti Milanon ytimessä, etsittiin parkkihalli mihin jätettiin auto ja lähdettiin kohti Malpensaa luovuttamaan meidän vuokra-auto. Oltiin lentokenttähotellissa - Crowne Plaza Malpensa Airportissa - sillä meidän lento lähti aika aikaisin aamulla, joten tunnin matka Milanosta kentälle ei tuntunut hirveän houkuttelevalta vaihtoehdolta. - Italiassa ja lähes kaikkialla muuallakin Euroopassa on käytössä tiemaksut isoilla teillä. Luin etukäteen, että Telepass -nimiseen kaistaan ei kannata turisti ajaa, joten varasimme reilusti käteistä ja ajoimme aina käteiskaistalle. Tiemaksujen hinta vaihteli paljon riippuen tiestä, mutta hinnat olivat n. 1,70 - 15,00 euroa per kerta. Tiemaksuihin kolmen päivän reissulla meni n. 40 euroa ja ajoa per päivä oli n. 200-300 kilometriä. Välillä tiemaksun tullessa sait masiinasta käteesi vain lipukkeen, joka moottoritieltä poistuessa käytettiin uudestaan tiemaksun tullessa kohdalle ja lipukkeen syöttäminen koneeseen kertoi hinnan, joka sitten maksettiin siihen. En tiedä tarkalleen mikä juttu tässä oli, mutta uskon, että mitä pidemmän matkan olet kyseistä moottoritietä ajanut, sitä enemmän maksat ja toisinpäin.

- Pieni auto on varmasti kätevämpi ajaa kuin iso, mutta iso auto toi myös tietynlaista turvallisuuden tunnetta, kun kuskeja oli aika moneen lähtöön teillä.

- Otimme ihan suosiolla lisävakuutuksen vuokrafirmalta autoon, ihan vain kaiken varalta. Suosittelen tätä muillekin!

- Ajaminen Italiassa myös vaatii hieman asennetta äitini mukaan. Jos lähdet asenteella, että emmä osaa ajaa täällä, ei tästä mitään tuu, en uskalla - niin sillon siitä ei kyllä yhtään mitään tule. Pitää luottaa omiin taitoihin ja olla pitkäpinnainen sekä kärsivällinen. Navigaattori ei aina neuvo oikein ja välillä sitä saattaa kääntyä väärälle tielle, mutta hei - se ei ole katastrofi.

- VARAUDU RUUHKIIN. Tätä en voi painottaa liikaa. Oon tottunut Saksan autobahnilla ruuhkiin, mutta Italiassa ne oli ihan omaa luokkaansa. Kaikki tiet saattoivat olla tukossa, ei pelkästään moottoritiet. Matkantekoon pitää varata aikaa. Mä suunnittelin koko reitin ja aika perseelleen se meni osittain, kun aika ei riittänyt kaikkiin suunniteltuihin stoppeihin ruuhkien takia. No, tästä oppineena!

- Valitsimme Hertzin vuokra-autofirmaksi, koska se on ollut meille tuttu entuudestaan. Malpensan kentällä kaikki sujui sujuvasti ja nopeasti, auton palauttuminen oli vähän oma härdellinsä, tosin siellä oli samaa aikaa palauttamassa monta ihmistä autoineen.

___

Ja näin päättyy täällä blogissa Italia Roadtrip postaussarja! Mikäli teille tulee jotain kysyttävää, mulle voi tulla laittamaan Instagram Directissä viestiä. Toivottavasti saitte näistä jotain irti - tää oli kyllä niin hyvä reissu.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

INSTAGRAM

PINTEREST