torstai 22. elokuuta 2019

UUTTA KEITTIÖÖN & ASTIASTON ESITTELY

Pitkästä aikaa sisustuspostausta! Näitä tulee vaan niin harvakseltaan tehtyä, sillä sisustaminen kun on ainakin mun kohdallani ikuisuusprojetki ja tuntuu, että ikinä missään ei ole valmista. Tänään kuitenkin näytän teille vähän mitä uutta meidän keittiöön on hankittu!


Meillä oli pitkään keittiössä valkoiset verhot, jotka ostin kun muutin omilleni vuonna 2013, joten niitä on jo hetken aikaa katseltu. Olin mietiskellyt keittiöön myös pellavaverhoja, sillä meidän olkkarin Marimekon pellavaverhot on ihan parhaat! Verhoista kuultaa läpi, mutta silti kun ne vetää ikkunoiden eteen ei näy nakuilut vastapäiseen taloon. 


Janina oli ostanut nämä ruskeat verhot Ikeasta, mutta nämä eivät käynytkään heidän kotiin, joten ilmoittauduin halukkaaksi ostamaan nämä ja nää on aivan täydelliset tänne meidän keittiöön! Tuli heti paljon kotoisampi fiilis, kun ei ole niin paljon valkoista ja kun tosiaan sitä löytyy jo tuoleista ja pöydästä. Tuolit ja pöytä on muuten menossa vaihtoon jossain vaiheessa - pöytä on myös ostettu tuolloin vuonna 2013 ensimmäiseen asuntooni. :D


No mutta se astiasto! Tänne asuntoon muuttoa tehdessä (siitäkin on jo pian vuosi - aika rientää niin nopeasti) astioita pakatessa päätin, että enää yhtäkään Ikean astiaa aio tänne ostaa, vaikka muuten Ikeasta pidän. Tottakai ne oli helppo ja edullinen ratkaisu kun teininä muutin pois, mutta voi jestas että ne kuluu hirveän näköisiksi. Ostin ensiksi pari isoa Marimekon lautasta kokeiluun ja sille tielle ollaan jääty!


Nämä Siirtolapuutarha (25cm) lautaset olivat meidän ekat Marimekon lautaset ja oon ollut niin tyytyväinen näihin. Nää on ihan kuin uudet edelleen ja pintaan ei tule ärsyttäviä naarmujälkiä, niin kuin Ikean astioihin tulee aina. Lisäksi nämä on tosi kauniita ja ajattomia. Meiltä löytyy näitä lautasia kaksi kappaletta!


Räsymatto (25cm) ja Siirtolapuutarha (20cm) lautaset ovatkin tuore hankinta meidän lautaskokoelmaan. Noita pienempiä lautasia oon käyttänyt tosi usein aamuisin voileiville ja myös salaattilautasina. Meiltä löytyy näitä lautasia kaksi kappaletta kumpaakin.


Olin miettinyt niin kauan näiden Siirtolapuutarha kulhojen (5dl) hankintaa, mutta en tiedä mikä siinä kesti näin kauan! Haluaisin ostaa näiden kaveriksi mustat Unikko-kuosiset kulhot, mutta en ole löytänyt kuin vain punaista Unikkoa tästä koosta. En tiedä onko niitä edes saatavilla tällä hetkellä, joten aika hakuammuntaa on tämä mun etsiminen. :D


En oo mikään kahvin lipittäjä eikä meiltä itseasiassa löydy edes kahvinkeitintä (sori kaikki vieraat), mutta muutama kuppi löytyy meiltäkin! Näiden Unikko-kuppien lisäksi meiltä löytyy perus Iittalan valkoisia Teema kahvikuppeja, Taika-sarjan isoja mukeja sekä tietenkin niitä jokakodin Muumimukeja. Nuo pikkuiset Unikko-lautaset (15x12cm) on myös tosi söpöt ja hyviä myös voileiville! Muuta käyttötarkoitusta en oo vielä noille pikkulautasille keksinyt...


Käväistiin viime viikolla Iittala & Arabia Design Centressä ja tehtiin muutamia ostoksia ja yksi niistä oli nämä aivan ihanat Kastehelmi uutuuslasit. Rakastuin heti tähän pellava-väriin ja nää oli mun käsittääkseni viimeiset kappaleet kyseisessä myymälässä! Näitä sai kaksi kappaletta kolmella kympillä ja kanta-asiakkaat sai vielä -30% pois - ei siis paljoa jäänyt hintaa näille laseille.


Meidän kaikki lasit on oikeastaan Iittalan Kastehelmeä, sillä se on mun mielestä vaan niin kaunis! Meiltä löytyy kaksi kappaletta näitä Aavikko-värisiä laseja ja neljä kappaletta kirkkaita laseja. Näiden kestävyydestä ja laadusta on puhuttu aika laidasta laitaan kaikkea, mutta meillä nää on kestänyt oikein hyvin käyttöä, eikä oo lohkeillut mistään.


Päivitettiin myös aterimet uusiin! Ostin omilleni muuttaessani sen perus Ikean aterinsarjan, jotka on jo vuosien aikana kulunut paljon (ja myös mystisesti aterimia on hävinnyt), joten uudet ja kestävät aterimet oli kyllä tarpeen! Nämä Iittalan Citterio 98 aterimet on mun mielestä tosi tyylikkäät, mattapintaiset ja näihin ei jää pisarajälkiä tiskikoneen jälkeen. Nää on toki hieman painavemmat kuin perus Ikean aseet, mutta se tuo tietynlaista arvokkuutta aterimiin, jos niin voi sanoa. :D


Tältä näyttää siis tällä hetkellä meidän keittiössä! Mun mielestä suomalainen design on ehdottomasti maailman parhaimpia ja mielelläni maksan hieman enemmän siitä, että saan laatua, joka kestää varmasti mun koko elämän! Harmi vaan, että suurin osa Marimekon ja Iittalan tuotteista valmistetaan nykyään muualla kuin Suomessa. 

Tarkoituksena olisi ostaa vielä lisää lautasia ja kulhoja sun muita, mutta tässä taloudessa asuu vaan kaksi ihmistä ja meillä on niin pieni tiskikone, että se pauhaa välillä parikin kertaa päivässä, joten ollaan pärjätty aika hyvin näillä + myös niillä Ikean astioilla. Onko siellä ruudun toisella puolella muita Marimekkoon ja Iittalaan hurahtaneita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

INSTAGRAM

PINTEREST