torstai 16. toukokuuta 2019

BERLIN - THE PLACE TO BE

Berliner Dom

Tultiin tiistai-iltana takaisin Helsinkiin ja voi pojat, miten ihana reissu oli. Berliini on ollut aina mulle rakas paikka ja kolmen vuoden tauon jälkeen oli sanoinkuvaamattoman ihanaa päästä taas reissaamaan sinne. Oon jo mennyt sekaisin laskuissani, että oliko tää nyt viides vai kuudes kerta tuolla rosoisen ja urbaanin kaupungin sykkeessä. 

Klunkerkranich

Saksa on kuulunut oikeastaan aina elämääni, sillä isäni asui siellä muutaman vuoden ajan, jolloin matkustin sinne useasti vuodessa. Ensimmäinen ulkomaanreissuni alle vuoden ikäisenä oli juurikin Saksaan. Sillä maalla on aina mulle tosi tärkeä paikka sydämessä ja reissujen myötä Berliinistä on tullut mun lempparikaupunki. Oon haaveillut Berliiniin muuttamisesta useaan otteeseen ja toivon, että joskus mun toiveeni toteutuisi! 

Meidän reissun päämääränä oli vaan kierrellä ympäriinsä ja fiilistellä kaupunkia. Olin niin onnellinen, kun pääsin taas kävelemään tuttuja katuja pitkin ja löydettiin paikkoja, mistä tuli mieleen niin paljon muistoja. Toisaalta välillä oli myös aika haikeat fiilikset, koska suurin osa muistoista liittyi isääni tai aikaan, jolloin hän vielä oli täällä.

East Side Gallery, Alexanderplatz, Schöneberg

Tykkään Berliinistä erityisesti siksi, että se on täysin vastakohtien kaupunki. Katuja pitkin kävellessä voit huomata mitä upeampia luksusasuintaloja ja silti niiden vieressä saattaa olla täynnä graffiteja oleva rosoinen rakennus. Kreuzberg ja Neukölln on tällaiselle urbaanin meiningin rakastajalle parhaimpia kaupunginosia, mutta myös Mitte, Alexanderplatz sekä varsinkin hieman hipsteri Linienstraßen ympäröimä alue on mun lempparikohteita.  

Berliner Dom, Klunkerkranich, Alexanderplatz

Paljon ehdittiin nähdä taas uutta sekä jo tutuksi tullutta ja en malta odottaa sitä, että pääsen taas reissaamaan Berliiniin uudelleen. Berliini-aiheiset postaukset ei suinkaan lopu tähän, vaan lisää fiiliksiä ja myös vintageshoppailuun liittyviä vinkkejä on tulossa myöhemmin. Ja hei, mikäli teillä on jotain kysyttävää Berliinistä, niin vastaan mielelläni!4 kommenttia:

 1. Ihanaa, että teillä oli kivaa Berliinissä! <3 Kävin myös ite siellä tossa huhtikuussa ekaa kertaa, äiti suostui vihdoin lähtä mun kanssa sinne kolmen vuoden anelun jälkeen :D Kaikki se hipsterimäisyys yms ei ollut ihan omaan makuun, mutta Potsdamer Platzilla oli kaunista arkkitehtuuria! Zalando Outletissa lähtikin sitten mopo käsistä ja kunnolla.. Pyörin siellä hullunkiilto silmissä ja hamstrasin tuotteita syliin niin että sain parit ''wow. she loves shopping'' katseetkin :D Berliini on paras shoppailukaupunki! Saksa muutenkin kiehtoo matkailumaana tosi paljon ja esimerkiksi Hamburg ja Frankfurt vaikuttaa kivoilta kaupungeilta, missä haluisin käydä ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että pääsit käymään Berliinissä <3 Zalando outlettiin en ehtinyt tällä reissulla, mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla! Suosittelen ehdottomasti käymään Hampurissa ja sen lähellä sijaitsevassa Lübeckissä - isäni asui siellä ja se kaupunki on aivan ihana! Pieni, mutta todella sympaattinen ja historian rakastajalle ihan loistomesta. Siellä pääsee mun mielestä super hyvin kiinni saksalaiseen kulttuuriin. Frankfurtissa oon käynyt vain lentokentällä, mutta ehkä joskus pääsen käymään kaupungissakin kunnolla! Kiitos kommentistasi <3

   Poista
 2. Me oltiin poikaystävän kanssa viime kesänä ekaa kertaa Berliinissä. Jotenkin olen suhtautunut tosi ennakkoluuloisesti Saksaan aikaisemmin, mutta Berliini oli ihana uusi tuttavuus, tosi positiivinen kokemus! Siellä oli paljon erilaisia kauniita alueita ja paljon, paljon nähtävää. Jäi hyvä mieli reissusta, mielelläni sinne palaisinkin joskus!:)

  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että tykkäsit Berliinistä! Kannattaa ehdottomasti palata :)

   Poista

INSTAGRAM

PINTEREST