tiistai 2. huhtikuuta 2019

INSPIRAATIONA OMA VAATEKAAPPI

Mulla on hieman paha tapa inspiroitua aina kaikesta, mitä en omista ja sitten saan taas laittaa yhden tietyn tuotteen ostoslistalleni - mutta mitä jos aina sen uuden haluamisen sijaan keskityttäisiin siihen mitä jo omistaa? 

Oon rakentanut vuosien varrella itselleni kestävää ja monipuolista vaatekaappia. Oon löytänyt tyylini ja tiedän, minkälaiset vaatteet mulle sopii ja mitkä värit toimii vuodesta toiseen. Kokeilut on aikalailla jo kokeiltu ja oma tyyli on jo ihan hanskassa, eikä hutiostoksia tule enää hirveän usein. Monet varmaa tietää tunteen, että ei ole muka yhtään mitään päällepantavaa, vaikka vaatekaapissa on vaatteita jokaikiseen tilanteeseen. Ne vaatteet pitää vaan osata pukea monipuolisesti päälle!

Jos oma pääkoppa ei tunnu keksivän kivoja vaihtoehtoja pukeutumiseen, käytän inspiraation etsimiseen yleensä Pinterestiä ja se on siitä hyvä kanava siihen, koska hakukenttään voi kirjoittaa suoraan minkä vaatteen ympärille haluaa etsiä inspiraatiota.  Hakusanaksi voi laittaa vaikkapa ''midi leopard skirt outfit'' ja sivuille tulee monen monta erilaista vaihtoehtoa leopardihameen stailaamiseen. Toinen hyvä vinkki Pinterestin käyttämiseen on painaa kivalta näyttävään kuvaan, jolloin se avaa alle lisää samankaltaisia kuvia nähtäväksi. Jo vaatekaapista löytyvän vaatteen ympärille voi keksiä niin monta erilaista asua, vaikka pahimman asukriisin keskellä tuntuu, että ei tämän kanssa saa yhdistettyä yhtään mitään. 


Oon pakannut isoon matkalaukkuun muutamia kesävaatteita ja vienyt laukun ullakolle, josta voi sitten käydä hakemassa käyttöön ihan kuin uusia vaatteita, kun ne ei ole kokoajan sun nähtävillä. Ja kun ei ole puoleen vuoteen käyttänyt jotain tiettyä vaatetta, se tuntuu ihan kuin uudelta ja välillä myös huomaa, että on unohtanut täysin joidenkin vaatteiden olemassaolon ja silloin inspiroituu niistä ''löydöistä''. Vuodenajan vaihtuessa vien ullakolle talvitakit ja eniten tilaa vievät talvikauden vaatteet ja takaisin haen kevääseen sopivia vaatekappaleita. Näin myös säästää tilaa vaatekaapissa, kun kaikki vaatteet ei ole samanaikaisesti esillä ja silloin vasta valinnan vaikeus asuihin tuleekin, jos kaikki vaatteet ovat jatkuvasti näkyvillä! 

Jos oma tyyli on vielä vähän hakusessa, suosittelen keskittymään niihin lempparivaatteisiin ja miksi juuri ne on niitä lemppareita. Minkälaiset vaatteet päätyy kerta toisensa jälkeen sun päälle? Perus vaatekappaleisiin on hyvä panostaa, esimerkiksi rento collegepaita, laadukas pooloneule, istuvat farkut, jokaisen tilanteen t-paita ja siisti kauluspaita. En itse oikein perusta niihin lehtien artikkeleihin, missä sanotaan, että nämä vaatekaapin kulmakivet kuuluu löytyä jokaisen naisen vaatekaapista, sillä jokaisen tyyli on niin erilainen. Mikäli et ikinä käytä sitä kuuluisaa pikkumustaa, niin sitä ei tarvitse sinne vaatekaappiin myöskään hommata, vaikka se olisi jonkun muun luottovaate. 

Mulle on muodostunut ne lempparivaatteet, jotka toimii aina tilanteessa kuin tilanteessa ja ne myös päätyy useimmin päälle. Samat vaatekappaleet saattaa kuitenkin alkaa kyllästyttää, joten erilaisia yhdistelemistapoja on syytä miettiä jo vaatteen ostotilanteessa. Jos keksit vain yhden kivan asun tietyn vaatteen ympärille, niin suosittelen tässä vaiheessa skippaamaan sen oston!

Miten sinä inspiroidut omasta vaatekaapistasi?

___

Toivottavasti tästä mun ajatusten virrasta saa jotenkin mun pointin kiinni - postauksen tarkoitus on kannustaa uuden ostamisen sijaan kurkata sinne omaan vaatekaappiin ja kokeilla uusia yhdistelmiä jo löytyvien vaatteiden ympärille. Vaatteiden hyvällä huoltamisella sekä oman tyylin löytämisellä pääsee jo pitkälle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

INSTAGRAM

PINTEREST