torstai 28. helmikuuta 2019

PARI SANAA KULUTTAMISESTA & PARHAAT KIRPPISLÖYDÖT

Mun blogi on keskittynyt jo ihan alusta alkaen kirppiksiin sekä yhä enemmän käytettynä ostamiseen. Eettisyys ja kestävä kulutus on meidän kaikkien kielten päällä just nyt ja sosiaalinen media tursuaa postauksia, että miten ostaa eettisemmin ja kestävämmin välttäen pikamuotia. Mun mielestä tää on oikein hyvä juttu ja oon ehdottomasti samaa mieltä, että ihmisten ois nyt pikku hiljaa aika herätä tähän kauheaan kuluttamiseen - niin turhissa vaateostoksissa, mutta myös ruokailutottumuksissa sekä muissa vaikuttavissa tekijöissä. Välillä tuntuu, että varsinkin sosiaalisessa mediassa puhutaan vain ja pelkästään vaateteollisuuden tai vaikka sitten lentämisen haitoista, mutta tämä koko soppa on monen asian summa, mistä pitäisi puhua enemmän myös näiden tekijöiden lisäksi. 

Oon tuntenut oloni välillä huonoksi vaikuttajaksi kun en tee kymmeniä postauksia koskien ilmastonmuutosta ja kestävää kulutusta, vaikka asia mua koskettaa hyvinkin paljon ja olen myös mukana WWF:n kampanjassa asiaan liittyen, josta kuulette myöhemmin tänä keväänä lisää. 

Oon huomannut muutoksen omassa ostokäyttäytymisessäni verrattuna vaikka minkälaista se oli vielä pari vuotta sitten, mutta tekemistä vielä on ja se on totta, että mikään täydellisyyden perikuva en tule tässä asiassa olemaan. Vastuullisuus lähtee myös yrityksistä, eikä homma ole missään nimessä vain kuluttajien käsissä. Kuluttajan on mahdollista tehdä vain sen verran kuin pystyy ja tää koko homma saattaa aiheuttaa joillekin todellista ilmastoahdistusta. Jokainen pienikin askel on askel parempaan. 

Tiedän kuitenkin oman tyylini kulmakivet ja kiinnostun vaatteista ja asusteista, mitkä toimii vuodesta toiseen tyylissäni ja eivät ole vain pienen hetken juttu. Paras vinkki mun mielestä tähän kulutushysterian nitistämiseen on ehdottomasti käytettynä ostaminen tai vaihtoehtoisesti olla kokonaan ostamatta. Niitä tän hetken kuumimpia trendejä voi löytää kirppiksiltä käytettynä, eikä tarvitse aina marssia ketjuliikkeeseen, jos joku kiva sua miellyttävä trendi tai vaate on just nyt in. Tämän takia mä kannustan mun blogissa enemmän siihen kirppistelyyn ja niistä jo vaatekaapista löytyvien vaatteiden monipuoliseen yhdistelemiseen. Ootteko huomanneet, kuinka usein ne samat vaatekappaleet toistuu mun asuissa kerta toisensa jälkeen? 

Tästä asiasta voisi puhua vaikka kuinka kauan, mutta mä uskon, että siellä ruudun toisella puolella te mun lukijani ootte sen verran fiksua sakkia ja ymmärsitte mitä meinaan tällä mun löpinällä. Lyhyesti sanottuna; vältä turhaa ostamista, keskity laadukkaisiin ja kestäviin materiaaleihin, osta enemmän käytettynä tai älä osta ollenkaan, jos et oikeasti sitä tarvitse. Asioiden tiedostaminen, hyvien materiaalien tunnistaminen ja oman tarpeen kartoittaminen on jo hyvä lähtökohta kaikkeen. Mutta nyt vihdoin postauksen aiheeseen, eli mun parhaisiin kirppislöytöihin!


Viime vuoden alkusyksyn lemppariasu! Molemmat vaatteet on ostettu Porin Patakirppikseltä ja yritänkin aina päästä sinne käymään, kun olen Porin suunnilla. Leopardihame vaatisi ehkä pientä tuunausta, sillä se on todellisuudessa mulle aika pitkä ja oon joutunut tässäkin kuvassa rullailemaan sitä paidan alle. Tää on mun mielestä aika hyvä esimerkki siitä, että niitä tän hetken kuumimpia trendejä kannattaa todellakin mennä etsimään kirppiksiltä uuden ostamisen sijaan, sillä niitä todellakin voi löytyä. 


Mun aarre! Tämä löytyi Fb-kirppikseltä ja en malta odottaa kunnolla kevään alkua, kun pääsen taas käyttämään tätä. Tää on todellakin mun silmäteräni ja vakiinnuttanut paikan mun top 3 lempparitakeissa. Mulla on myös samaa Unikko-kuosia oleva kauluspaita, joka on myös ostettu kirppikseltä.


Viime kesän löytöjä! Nämä löytyi Porista eräältä kirppikseltä, jota ei harmikseni enää ole. Hame on aika helposti rypyttyvää kangasta, mutta pitää vaan ahkerammin silittää, niin tämäkin pääsee taas kunnolla käyttöön kesällä ja miksei jo keväälläkin. Ruskeat napit kruunaa tän hameen ja nappiyksityiskohdat on edelleen tosi trendikkäitä tänäkin vuonna. Korilaukkuja oon itseasiassa löytänyt kirppiksiltä peräti kolmen kappaleen verran ja ovat kyllä päässeet todella kovaan käyttöön kesällä!


Monen asun pelastaja. Ylisuuri bleiseri on super trendikäs ja vieläpä ruutukuosissa! Oon nyt ottanut bleiseristä olkatoppaukset pois ja se on edelleen todella ryhdikäs ja massiivinen, mutta tykkään siitä silti. Osaan jo kuvitella yhdistäväni tän kesällä pyöräilyshortsien, t-paidan sekä Martensien kanssa! Niin monikäyttöinen vaate.


Multa löytyy Marimekon Jokapoika-kauluspaitoja kaksin kappalein ja molemmat niistä on ostettu kirppiksiltä. Tää mustavalkoinen versio oli vähän kärsineempi ja huomasi, että paidalla on jo ikää, mutta pienellä ehostuksella se on ollut oikein toimiva. Nää toimii niin hyvin shortsien kanssa tai vaikkapa mom jeansien kavereina.


Nää farkut löytyi Fb-kirppikseltä! Oon aina vähän kranttu ostamaan farkkuja kirppiksiltä, koska mun on tosi vaikea löytää istuvia farkkuja. Päätin kuitenkin ottaa riskin ja nää oli mulle täydelliset! Pitääkin kaivaa nää taas esille, sillä koko talvi on menty oikeastaan mustien farkkujen kanssa.


Tää takki on ollut ehdottomasti parhain löytö hintaan nähden. Takki on villa-cashmere sekoitusta ja maksoin tästä 12 euroa ja sentit päälle. Miettikää!! Koko elämän kestävä takki parilla eurolla. Tämä pitkä kamelitakki on lämmittänyt mua koko tän talven yli - ihan älyttömän hyvä löytö!

___

Oon tehnyt aiemmin laajemman KIRPPIS ABC -postauksen, jossa kerron vinkkejä onnistuneeseen kirppiskierrokseen, joten käy tsekkaamassa se vielä!

4 kommenttia:

 1. Vitsit mitä löytöjä! Itse oon maailman huonoin löytämään kirppareilta mitään vaikka niitä usein kiertelenkin, mutta siitä voin onneksi olla ylpeä, että enää ei tuu tehtyä hutiostoksia - kaikki vaatteet jää aina niin pitkäksi ajaksi käyttöön, että käytän ne kirjaimellisesti puhki! Kirppareille tulee kyllä ajoittain vietyä tavaraa ja on kyllä ihanaa, että joku voi antaa mun vaatteille vielä uuden elämän, jos ne on jääneet itselle esimerkiksi pieniksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa ehdottomasti vaan penkoa ja kolua enemmän, niin saattaa jotain löytyäkin :) ♡

   Poista
 2. Mistä tää vyölaukku on? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on Brandy Melvillesta ja käärmekuosinen Bikbokista :)

   Poista

INSTAGRAM

PINTEREST