torstai 20. syyskuuta 2018

TIVOLI


Kööpenhaminassa sijaitsee maailman toiseksi vanhin huvipuisto, Tivoli, joka oli meidän must see paikat listalla ja käytiin siellä vikana kokonaisena päivänä. Tivoliin sisäänpääsymaksu on 120 DKK eli noin 16 euroa, joka on mielestäni aika paljon pelkästä sisäänpääsymaksusta. Hinnat toki vaihtelee vuodenajan ja tapahtumien perusteella. Ei ostettu laitelippuja, koska itse en ole mikään huvipuistolaitteiden ystävä, vaan mieluummin katselen. :D


Tivoli oli mun mielestä kuitenkin paljon enemmän kuin huvipuisto - laitteiden lisäksi puistosta löytyi puutarha ja mielettömiä rakennuksia. Alue oli myös todella iso. Nähtiin myös hääkuvaukset Tivolin puutarhan keskellä, ei kummempi paikka kuvata hääkuvia!

 Sain vasta jälkeenpäin tietää, että sisäänpääsymaksu oikeuttaa koko päivän oleskeluun, joten samalla hinnalla olisi päässyt vielä illallakin katsomaan Tivolin upeita valoja illan hämärtyessä - noh, ensi kerralla sitten viisaampi.


Tivolissa käy vuosittain yli neljä miljoonaa ihmistä, niin paikallisia kuin turistejakin. Paikka sopii aivan kaikenikäisille ja kaunis alue on myös itsessään kokemus vaikka ei laitteisiin menisikään. 

Summa summarum: Tivoli oli todella kiva kokemus ja hieman suolaisen sisäänpääsymaksun maksaa kyllä mielellään noista maisemista, satumaisesta fiiliksestä ja kukkaloistosta. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!

2 kommenttia:

INSTAGRAM

PINTEREST