tiistai 4. syyskuuta 2018

KIRPPIS ABC


Shoppailen usein kirppiksillä: niin fyysisillä, kuin nettikirppiksilläkin. Ennen olin just se tyyppi, joka kiersi kirppikset kaukaa ja osti kaiken uutena. Nykyään oon alkanut miettimään enemmän omaa kulutustani ja suosinut enemmän kirppiksiä aina vain sen uuden ostamisen sijaan. En voi silti sanoa olevani mikään eettisyyden puolestapuhuja, sillä ostan valitettavasti edelleen myös sitä pikamuotia ja ei niin eettisesti tuotettuja vaatteita sekä asusteita. Jokainen pienikin askel on kuitenkin askel parempaan. 

Koska haluan laittaa hyvän kiertämään, kerron teille mun vinkit kirppistelyyn ja kerron myöskin mun lempparikirppikset! Kannustan jokaista menemään ennakkoluulottomasti kiertelemään kirpputoreille sekä miettimään kaksi kertaa, että pitääkö tämä asia ostaa uutena vai tarvitsenko sitä ollenkaan.


Kuten mainitsinkin jo alussa, ole ennakkoluuloton! Et varmasti jaksa tutkia ja kierrellä kirppiksillä, mikäli ajattelet että en kyllä tule löytämään täältä yhtään mitään. Kirppiksillä kiertelyyn kannattaa varata aikaa sekä kärsivällisyyttä. 

Kirppikset ovat yleensä aika täynnä tavaraa ja esimerkiksi vaatteet on laitettu tosi tiiviisti, joten harvemmin pelkästään silmällä katsomalla löytää mitään. Rohkeasti vain kolumaan rekkejä ja vaatekasoja läpi, sillä et voi tietää mitä voi tulla vastaan!

Jos menet etsimään jotain tiettyä - vaikkapa beigeä villakangastakkia - pidä mielesi siinä äläkä jää liikaa vaeltelemaan ja etsimään, jos löytyisikin jotain muuta kivaa. Toki eihän siinä mitään väärää ole, mutta yleensä sitä ostaa aina ihan muuta kuin alunperin pitikään. Näin pidät shoppailusi fiksuna etkä raahaa kotiin vain kaikkea halpaa, mistä et välttämättä pidäkään loppupeleissä niin paljon.

Älä turhaan mieti kokolappua, sillä mahdollisesti jo tosi vanhoissa vaatteissa on aivan eri kokomerkinnät kuin nykypäivän vaatteissa. Mulla on kirppikseltä löydetty takki joka on kokoa 50, mutta menee täydellisesti oversizena eikä ole liian iso. Joissain vaatteissa ei edes ole välttämättä kokomerkintää!

Asun Helsingissä, joten suurimman osan kirppislöydöistäni teen täällä! Mun suosikkimestat sijaitsee Kallion alueella ja parhaimmat löytöni oon tehnyt Hämeentien Fidasta sekä Uffilta. Uffin hinnat on tosin usein pilvissä, joten siellä kannattaa miettiä kaksi kertaa ennen ostoa. Keskustan alueella tykkään myöskin Uffeista, vaikka sama hintaongelma tulee sielläkin välillä vastaan. Myös Töölön Relove on kiva paikka, mutta sekään ei ole se edullisin vaihtoehto. Jos halpaa tavaraa etsii, suosittelen Fidaa.

Mikäli siellä ruudun toisella puolella on satakuntalaisia tai siellä muuten vaan hengailevia, niin Porin suunnilta suosittelen Patakirppistä ja Home & Second Hand kirppistä. Jälkimmäisessä on myös tosi söpöjä sisustustuotteita myynnissä!

Näiden kirppisten lisäksi oon tehnyt todella paljon löytöjä Facebookin kirppiksiltä ja mun lemppari on ehdottomasti iki-ihana Kallio kierrättää. Oon löytänyt sieltä lukuisia vaatteita jotka ovat kovassa käytössä. Välillä kyllä tuntuu siltä, että ei täältä voi mitään saada ellei kokoajan päivitä sivua, mutta hyvällä tuurilla ne myynti-ilmoitukset pärähtää samaan aikaan sivuille kun olet itsekin linjoilla. 

Jonotusmahdollisuus on myöskin olemassa ja oon saanut monet vaatteet lopulta itselleni ollessani jonossa. Mutta jos jonossa on kymmenen tyyppiä ennen sua, tuskin saat kyseistä tuotetta. Kärsivällisyyttä myös tässäkin!

Marimekko-fanina mun toinen suosikkikirppis on Facebookissa olevat Marimekko-kirppikset! Sieltä oon löytänyt Jokapoika- ja Unikko-kauluspaitoja sekä Unikko-farkkutakin. Näistä myös löytää yleensä paljon halvemmalla ja parempikuntoisena Marimekon tuotteita kuin vaikka Uffin rekeiltä ylihinnoiteltuina. Näillä kirppiksillä myydään myös esimerkiksi laukkuja, kasseja, verhoja ja astioita.


Siinäpä tuli nyt vinkkejä kerrakseen! Mikäli teille juolahtaa jotain vielä mieleen, kysykää ihmeessä. Ja mikäli teillä on jotain pro tipsejä kirppistelyyn, kerro niitä kommenteissa niin lyödään viisaat päämme yhteen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

INSTAGRAM

PINTEREST