sunnuntai 16. syyskuuta 2018

IHANA KÖÖPENHAMINA


Köpiksestä on nyt kotiuduttu takaisin kotikonnuille Helsinkiin monta kokemusta rikkaampana - taas. Matkustaminen on ehdottomasti parhaimpia asioita mitä voi tehdä! Se on asia, mihin kulutat rahaa, mutta se tekee susta silti rikkaamman. 

Oltiin siis reissussa maanantaista torstaihin ja yövyttiin ekaa kertaa ikinä AirBnb - asunnossa ja nyt en varmaan halua enää ikinä olla hotellissa, haha :D. Oma asunto oli kaikinpuolin rennompi vaihtoehto hotellille ja omasta keittiöstä myös hurjasti plussaa, koska pystyttiin tehdä aamupalat ja satunnaisia lounaita kämpillä itse. Siinä säästää aika ison pennin sen sijaan, että menisi joka päivä ulos aamupalalle/hotellin aamiaiselle mikäli se maksaa erikseen. 

Muutenkin tuollaisessa asunnossa pääsi enemmän kiinni siihen paikalliseen elämään, mistä mä henkilökohtaisesti pidän enemmän kuin hotelleista. Makunsa toki kullakin, mutta tämä älyttömän hyvä ensimmäinen kokemus AirBnb - majoituksesta vakuutti mut kyllä täysin. Arvosteluja kannattaa tutkia huolella ennen varaamista! Ps. Meidän kämpillä majaili myös hamsteri nimeltä Hotdog - mikä söpöläinen hän olikaan!

Lennot maksoivat 60 euroa meno-paluu, joka ei todellakaan ollut paha hinta. Norwegianilla on säännöllisen epäsäännöllisesti erilaisia tarjouksia, jossa Köpiksen lennot on yleensä sen 30 euroa per suunta.


No mutta se Köpis, joka oli muuten aivan ihana. Olin jo pitkään suunnitellut meneväni Kööpenhaminaan, mutta se aina jotenkin jäi, koska en ajatellut sen kuitenkaan olevan niin ihmeellinen. Väärässä olin! Köpis on täynnä niin vanhaa kuin älyttömän upeaa modernia arkkitehtuuria, josta nautin suuresti. Meidän majoitus oli todella modernilla alueella, jossa kerrostalot muistuttivat enemmän jotain modernin taiteen museota kuin asuintaloa! Sekoitus uutta ja vanhaa toimi tosi hyvin ja pääsi ihastelemaan todella erinäköisiä maisemia.

Julkinen liikenne oli ihan ookoo - metrolla kulkeminen oli tosi helppoa, mutta metropysäkkejä oli tosi harvakseltaan ja jouduttiin kävelemään välillä aikamoisia matkoja paikasta a paikkaan b, koska sopivaa julkista kulkupeliä ei sille välille löytynyt. Myöskin jotkin opasteet sai meidät raapimaan päätä, sillä ei tajuttu niistä hölkäsen pöläystä - joko ollaan vaan ihan uunoja tai sitten ne oli oikeasti epäselviä. Metro oli kuitenkin todella helppo tapa kulkea ja Kööpenhaminaan on myös tulossa metrolinjan laajennus, joten ehkä nämä pienet miinukset ratkeaa sen aukeamisen myötä. 

Hintataso on Suomea ehkä hitusen kalliimpi, mutta mitenkään kallis maa ei todellakaan ole kyseessä ainakaan näin perus matkailijan näkökulmasta. Ehkä Sveitsin reissun jälkeen mikään ei vaan voi tuntua enää kalliilta, haha!


Meidän tuurilla säät oli aika kehnot matkan aikana, mutta saatiin siitä huolimatta tehtyä vaikka mitä. Ensimmäisenä päivä kierreltiin vaan ympäriinsä keskustassa ja kipaistiin tietenkin Nyhavnilla, joka on ehdottomasti käymisen arvoinen kohde. Meillä jäi aika monet nähtävyydet näkemättä, kuten esimerkiksi Pieni merenneito ja Marmorikirkko, mutta onneksi on sitten nähtävää myös ensi kerralle. Mentiin aika rennolla otteella kuitenkin kaupunkia läpi ja käytiin katsomassa nähtävyyksiä aika fiilispohjalta ja yritettiin välttää suurimpia turistirysiä.


Christiansborgin palatsi oli yksi nähtävyyksistä, minkä halusin ehdottomasti nähdä. Muut alueella sijaitsevat nähtävyydet ei niinkään kiinnostanut mua niin paljon kuin nämä kuninkaalliset huoneet! Olin katsonut jo etukäteen kuvia paikan päältä ja paikka oli kyllä yhtä upea kuin kuvissa. Rakastan ylikaiken koristeellisia kattoja sekä kattokruunuja ja tuolla niitä pääsi ihastelemaan toden teolla.


Kööpenhaminasta monelle tulee varmasti mieleen vapaakaupunki Christiania, jossa myös me käytiin pyörähtämässä. Alueella on kuvauskielto varsinkin ''pääkadulla'' ja ihan asukkaita kunnioittaen en ottanut kameraa taikka puhelinta esiin siellä missään vaiheessa, vaikka yllättävän moni on sieltä napsinut kuvia muistoksi. Alueella vallitsi tietynlainen yhteisöllisyys, mitä en missään muualla ole koskaan nähnyt. Myöskin sitä kuuluisaa myytiin siellä todella vapaasti, oikeastaan paljon vapaammin mitä olisin osannut kuvitella - luulin sen olevan lähinnä vain joku urbaani legenda. Suosittelen kyllä käymään boheemissa Christianiassa, mikäli se kiinnostaa! 


Lisää Köpis-postauksia on tulossa, joten pysykää kuulolla! Ja mikäli teillä on kysyttävää, voitte kysyä kommenttiboksissa mitä mieleen juolahtaa tai vaikkapa Instagram directissä.
- Nyhavn 
värikäs satama-alue

- Tivoli 
huvipuisto - tästä tulossa oma postauksensa!

- Superkilen 
kaupunkipuisto

- Strøget 
shoppailukatu

- Christiania
vapaakaupunki

- 8-Tallet
kahdeksikon muotoinen moderni talo

- Christiansborgin palatsi
kuninkaallinen linna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

INSTAGRAM

PINTEREST