keskiviikko 1. elokuuta 2018

SVEITSI OSA 2: ROADTRIP


Matkan toisena päivä otettiin vuokra-auto alle ja lähdettiin huristelemaan ennalta suunniteltua pientä roadtrippiä! Ensimmäinen etappi Zürichista oli Glaruksessa sijaitseva Klöntalersee, joka on turkoosi kirkas järvi lumisten vuorien ympäröimänä. Katselin etukäteen vähän paikkoja minne mennä ja tämä paikka oli ehdottomasti se, mihin halusin mennä ensimmäiseksi. Pelkät kuvat sai mut jo vakuuttumaan paikan kauneudesta ja mun suu loksahti kirjaimellisesti auki kun saavuttiin määränpäähän.


Voidaanko antaa hetki tälle paikalle?!

Kuviin ei saa todellakaan taltioitua sitä, miten upea tämä paikka oli. Voin todellakin myöntää, että en ole ikinä elämässäni käynyt näin kauniissa paikassa. Noita maisemia voisi katsoa vaikka ikuisuuden ja Alpit vain jatkuivat silmän kantamattomiin. Täydellistä! Mun sydän vieläkin pakahtuu siitä tunteesta, kun tultiin tonne ja en pystynyt mitenkään käsittämään sitä, miten etuoikeutettu saan olla, että pääsen matkustamaan ja näkemään tämän maan kauneimpia paikkoja. Sveitsi on ehdottomasti kaunein maa, missä olen käynyt ja tämä kerta ei todellakaan jäänyt viimeiseksi.


Paikka ei ole mikään turistirysä ja se on oikeastaan aika ''piilossa''.  Zürichista Glarukseen ajoi vähän päälle tunnin, mutta kapeat ja mutkikkaat tiet tuo lisäminuutteja matkaan. Autossa ollut navigaattori ei oikein tahtonut löytää paikan päälle, mutta pienten säätöjen jälkeen löydettiin järvelle.


Klöntalerseen jälkeen lähdettiin ajamaan vuoristotietä numero 17, joka oli aivan loistava valinta tälle roadtripille. Tie mutkitteli pienten kylien kautta korkealle vuorille ja parhaimmillaan oltiin yli kahden kilometrin korkeudessa. Matkan varrella tuli vastaan tiellä tepastelevia lehmiä, pieniä maatiloja sekä toinen toistaan upeampia Alppi-maisemia. Maisemat tuolla tiellä oli oikeasti aivan järjettömän upeat ja olin ihan sanaton kokoajan!


Matka päättyi Pilatus-vuoren lähellä sijaitsevaan Luzernin kaupunkiin, mutta päätettiin olla kuvaamatta siellä ja nauttia vain hetkestä. Pari pätkää kuvasin Instagram Storyyn, jotka voitte käydä katsomassa mun profiilin highlighteista! Luzern oli pieni, mutta älyttömän kauniilla arkkitehtuurilla varustettu vanha kaupunki. Syötiin muuten erittäin hyvät pastat Luzernissa Pastarazzi nimisessä mestassa - mikäli liikut joskus Sveitsissä ja siellä päin, suosittelen käymään!

Tämä roadtrip oli ehdottomasti yksi elämäni parhaimmista kokemuksista. Vielä jäi paljon nähtävää Sveitsistä ja ensi kerralla on myös toteutettava uusi roadtrip. Pelkkä kaupunkiloma olisi ehkä jäänyt liian tylsäksi ja tämä päivä kyllä huipensi koko loman. Tuhannen kerran - en voi muuta kuin suositella Sveitsiä! Rakastuin siihen maahan niin paljon, että taisi ihan ykköseksi mennä listalla. 

4 kommenttia:

 1. Niin upeita kuvia ja varmasti vielä upeammat maisemat ihan oikeasti paikan päällä! Tuonne täytyy reissata! :)

  https://ollaanko-jo-perilla.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Noi maisemat oli aivan käsittämättömät livenä - ne on vaan pakko nähdä ja kokea että ymmärtää! Suosittelen ♡♡

   Poista
 2. Aivan upeat kuvat! Tossa on kyllä vaan pieni raapasu siitä tunteesta minkä voin vaan kuvitella sulla olleen ku olit tuolla. Upea laakso ja upeat maisemat. Muutenkin ihana asukokonaisuus sulla kuvissa :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Eihän noita maisemia ja fiilistä saanut kyllä mitenkään taltioitua kameraan kokonaisuudessaan! Niin kaunis paikka. Kiitos kivasta kommentista ♡

   Poista

INSTAGRAM

PINTEREST