perjantai 10. elokuuta 2018

21 ASIAA NUOREMMALLE ITSELLENI


Ja näin sitä taas saapui elokuun 10. päivä ja meikäläinen täyttää jälleen vuosia. Mittariin pärähtää nyt 21 vuotta! Synttäreitäni juhlitaan tänään starttaavilla Flow-festareilla ja oon mestoilla tänään sekä sunnuntaina. Tulee huippu viikonloppu!

Nyt kun näitä vuosia on jo vähän kertynyt ja toivottavasti sitä on myös kasvettu jonkin verran, voitaisiin käydä läpi asioita ja ajatuksia, joita haluaisin nyt nuoremmalle itselleni sanoa.


1. Voi kumpa olisit ymmärtänyt, kuinka etuoikeutettu ja kiitollinen saisit olla siitä, kun koko perhe oli vielä kokonainen. Ei sitä kukaan osaa aavistaa, kuinka monta vuotta on vielä edessä ja kenellä.

2. Asiat, joita stressasit 13-vuotiaana pääsi puhki, ei merkitse enää tänä päivänä yhtään mitään. Älä stressaa turhista asioista - kaikesta selvitään, tavalla tai toisella. Mutta selvitään joka tapauksessa.

3. Et missään nimessä ole lihava tai ruma. Ne monet kymmenien kilometrien lenkit ja kalorien laskeminen oli aivan turhaa. Elämä on liian lyhyt siihen, että syöminen - tai oikeastaan sen puute - ottaa ohjat koko elämästä. Oot just täydellinen sellaisena kun oot ja sellaiseksi sut on luotu. Et ole sitä mitä ääni pääsi sisällä sanoo. 

4. Älä kuluta aikaasi ''ystäviin'', jotka haukkuvat sua oikeasti selän takana ja laittavat susta liikkeelle älyttömiä juoruja, jotka eivät todellakaan olleet totta.

5. Älä anna ihmisten käyttää hyväsydämisyyttäsi hyväksi.


6. Ne loputtomat kyyneleet ja särkynyt sydän jonkun itseään täynnä olevan pojan takia. Se ei vain osannut arvostaa sua ja se ei ymmärtänyt, kuinka huippu ja rakastava tyyppi sä olisit ollut. Ja kumpa olisit tiennyt, että nopeammin kuin olisit ikinä uskonutkaan, tuut löytämään elämäsi rakkauden. Ja aivan yllättäen, sitä etsimättä.

7. Kun luulit, että parikymppisenä ollaan jo aikuisia - olit väärässä. Ei oo omakotitaloa, kahdeksasta neljään olevaa tylsää työtä ja viikonloppujen varaan suunniteltua elämää, eikä todellakaan lapsia pyörimässä jaloissa. Ja häät on vasta kaukana tulevaisuudessa.

8. Älä jää suhteeseen palloilemaan, missä et oikeasti rakasta tippaakaan ja missä joudut kohtaamaan aivan älyttömiä ja kamalia asioita. Äläkä jää suhteeseen vain sen takia, että et uskalla jättää kyseistä tyyppiä, koska pelkäät miten muut reagoivat. Voi jummi mitä meininkiä. Hälytyskellot soi jo heti alussa.

9. Oot vasta niin nuori. Sä kyllä ehdit miettimään sitä, mitä haluat opiskella ja mitä työtä haluat tulevaisuudessa tehdä. Mihinkään ei oo kiire.

10. Kun 15-vuotiaana muutit omillesi, et tiennyt oikeasti vielä mistään yhtään mitään. Hatunnostot kyllä siitä, että uskalsit kokeilla omia siipiäsi jo tosi nuorena. Ilman niitä isoja elämänmuutoksia et olisi tässä pisteessä missä nyt olet.


11. PESE. NE. MEIKIT. POIS. Älä herranpieksut mene nukkumaan meikit naamassa! Tai pahimmassa tapauksessa meikkaa aamulla vanhojen meikkien päälle. Apua.

12. Ja ne mustat suttuiset kajalit ja lokinpaskat silmäkulmissa ei ollut cool ja et todellakaan korostanut parhaita puoliasi niissä sotamaalauksissa. Eikä ne sentin pituiset ohuet kulmakarvat voi oikeasti sopia yhtään kenellekään.

13. Puhu ongelmistasi ja siitä, jos joskus on huono olla. Älä vähättele itseäsi.

14. Usko itseesi. Sussa on potentiaalia vaikka mihin. Vaikka olisitkin liian lyhyt lentäjäksi, susta voi tulla silti mitä vaan. Uskalla unelmoida.

15. Jokaista kympin rättiä ei tarvitse raahata kotiin shoppailureissuilta. Kuitenkin ne jää käyttämättömiksi tai hajoaa ensimmäisen käyttökerran jälkeen. 


16. Älä välitä, mitä jotkut kateellisuuden ja pahan olon kiemuroissa sanoo susta selkäsi takana. Ne puheet kertoo paljon enemmän niistä kuin susta.

17. Sä tulet vielä olemaan onnellinen, vaikka tuntuukin siltä, että asiat vain kaatuu päälle. Kaikki järjestyy kyllä. 

18. Älä esitä mitään, mitä et oikeasti ole. Tuo rohkeasti oma persoona ja tyyli esiin. Aina ei tarvitse kulkea massan mukana. Jos jotain sun tyyli häiritsee, niin ompahan sillä sitten olemattomat ongelmat.

19. Älä vertaa liikaa itseäsi toisiin. Kukaan muu ei voi olla sinä ja se on sun vahvuus. 

20. Sä et olis sillä mopoautolla tehnyt mitään muuta kuin korkeintaan ajanut kolarin ja tappanut ittes. Kiitti iskä, kun et sitä mulle koskaan hankkinut. :D


21. Sä elät tätä elämääsi vain ja ainoastaan itseäsi varten. Elä.
Näillä eväillä siis kohti seuraavia vuosia! Mitä sinä haluaisit sanoa nuoremmalle itsellesi?

2 kommenttia:

  1. Hyvää synttäriä! Kohta 15 on semmonen mitä voisin sanoa nuorelle itelleni kans, ei jumaleissön oikeesti. Naurahdin ääneen kun luin ton kohan :-D

    VastaaPoista

INSTAGRAM

PINTEREST