maanantai 30. heinäkuuta 2018

SVEITSI OSA 1: ZÜRICH


Tultiin eilen päivällä Sveitsistä takaisin Suomeen ja voi vitsi, miten kiva reissu oli! Tämä oli mun ensimmäinen kerta Sveitsissä ja mun kuvitelmat Sveitsistä osui aikalailla nappiin. 

Ostettiin lennot Zürichiin ja yövyttiin myös siellä, mutta yhtenä päivänä otettiin vuokra-auto alle ja huristeltiin ympäri Sveitsiä. Siitä tulossa postausta seuraavaksi! Monet varoittelivat meitä kalliista hintatasosta, mutta mielestäni jäisi liian monta hienoa maata ja kaupunkia näkemättä, jos menisi aina sinne, missä on halpaa ja minne saa halvimmat lennot ja edullisimman majoituksen. Kalliimpaa toki oli, mutta ei kuitenkaan päätä huimaavan kallista. Lentokentällä tuli vasta ensimmäisen kerran vastaan todella kalliit hinnat: 5 Frangia (n. 4.30 €) vesipullosta oli aika järjetön!


Zürich kaupunkina oli aika pieni ja muistutti osin jopa Berliiniä! Mitään suurkaupunkielämää tai lukuisia shoppailumahdollisuuksia en hakenutkaan, joten Zürich oli juuri sopiva kaupunki meidän reissulle. Jos siis haluat enemmän shoppailua lomaltasi, en voi suositella ainakaan Zürichin keskustaa. Keskustasta löytyi kuitenkin kauppoja Chanelista Rolexiin, mikäli sen hintatasoista shoppailua hakee! Keskustan ulkopuolella on ostoskeskuksia ja Luzerniin päin mentäessä myös iso kauppakeskus Mall of Switzerland, mutta itse jätettiin nämä väliin. 

Keskustan kolusi aika nopeasti läpi ja mun lemppari oli ehdottomasti vanha kaupunki! En varmasti ikinä kyllästy kävelemään kapeilla mukulakivisillä kujilla ja ihastella vanhaa arkkitehtuuria. Kaupungin läpi virtasi Limmat, joka sai mut monesti haukkomaan henkeä: miten turkoosia vesi voi olla? Sen väristä vettä ei kyllä Suomessa usein näe ja jäi Kiikunlähde aika kakkoseksi, haha :D.


Ymmärrän saksan kieltä ihan kohtalaisesti, mutta sveitsiläisten puheesta ei meinannut saada välillä mitään selvää, sillä murre oli sen verran erilainen! Maassa puhutaan niin saksaa, ranskaa kuin italiaakin ja ruokakaupassa käydessä kassatyöntekijä sanoikin danken sijasta merci. Englantia paikalliset osasi puhua yllättävän hyvin!

Zürichista saattaa tulla mieleen vaan puvut päällä ja salkut kädessä kävelevät pankkiirit, mutta todellisuus oli kuitenkin hieman erilainen. Vaikka Zürich onkin Sveitsin yksi merkittävimmistä ''business''-kaupungeista, oli siellä myös sitä aitoa sveitsiläistä fiilistä, mitä halusinkin nähdä. Suosittelen kyllä Zürichia lämpimästi ja haluan ehdottomasti palata tänne heti kun on siihen mahdollisuus! Zürich yllätti mut positiivisesti, enkä olisi uskonut että tulisin tykkäämään siitä näinkin paljon. 

4 kommenttia:

  1. Ihana reissu teillä ja en malta oottaa sitä seuraavaa postausta!! ❤

    VastaaPoista
  2. Oon kuolannut sun lomakuvien perään instagramissa kyllä ihan huolella, aivan upeat maisemat! Täälläkin odotellaan jo seuraavaa matkapostausta :)

    VastaaPoista

INSTAGRAM

PINTEREST