torstai 19. heinäkuuta 2018

MITEN MUOKKAAN INSTAGRAM KUVAT JA STORYT?


Mun on pitänyt jo aikoja sitten tehdä tää postaus, mutta nyt vihdoin mulla on tarpeeksi aikaa rustata tää teille. Oon saanut paljon kehuja mun Instagram feedistä (kiitos!) ja multa on tultu usein kysymään, että millä muokkaan kuvani. Mä muokkaan aika paljon kuviani ja julkaisuun päätyvä kuva saattaa erota huomattavasti alkuperäisestä, mutta mun mielestä siinä ei ole mitään väärää. Kuvien muokkaaminen on yhtälailla osa visuaalista työtä niin kuin valokuvauskin on. Nautin siitä, kun saan muokata kuvista kauniita ja sellaisia, mitä itsekin tykkään katsella. 

Tykkään muokata kuvat lämpimiksi, pehmeiksi ja niin, että ne sopivat myös muidenkin kuvien kanssa yhteen, jotka lisään Instagramiin. Sen takia käytän aika samanlaista kaavaa ja samoja filttereitä kuvien muokkaamiseen.


Vasemmalla näkyy muokkaamaton kuva ja oikealla muokattu! Kuten näkyy, ero on aika huomattava ja tärkein asia mitä teen kuviini on lämmön säätely. Ennen rakastin kylmiä kuvia, mutta nykyään säädän lämmöt tappiin asti. Hassua, miten kuvanmuokkaustyylikin muuttuu niin paljon vuosien varrella!

Kuvanmuokkaukseen käytän yleensä kolmea sovellusta - ColorStorya, VSCO'a ja Afterlightia. Aloitan aina muokkaamisen ColorStoryssa, jossa säädän valotuksen, kontrastit, saturaation, terävyyden ja lämpötilan kuntoon. ColorStoryssa saa laitettua lempparifiltterit omaan ''favorites'' kansioon, josta ne on aina helppo löytää. Mun eniten käytössä olevat filtteripaketit ovat Flashes of delight, Fawn ja Golden. Filtteripaketit maksaa muutamia euroja, mutta muuten sovellus on ilmainen ja siellä on myös ilmaisia filttereitä.


VSCO:ssa en muokkaa kuvaa enää hirveästi, koska ColorStoryssa saa melkeinpä kaiken tarvittavan tehtyä. VSCO:ssa on kuitenkin yksi tosi kiva filtteri, DOG1, jonka tykkään laittaa jokaiseen kuvaani. Filtteri tekee vähän rusehtavan efektin ja tykkään siitä tosi paljon! Jos haluan kuvaan vintagefiilistä, menen Afterlightiin ja lisään siellä kuvaan rakeisuutta ja dustya. En laita näitä efektejä joka kuvaan, mutta joissain kuvissa ne näyttää tosi kivoilta! Afterlightissa on myös light leak -efektejä, jotka tuovat kuviin lisää eloa ja pehmeyttä.Storyjen muokkaamista ja visuaalisemmaksi tekemistä on kritisoitu yllättävän paljon. Toisaalta ymmärrän sen, mikäli tykkää pitää Instagramin Storya samanlaisena kuin vaikkapa Snapchatia, mutta itse nään nämä kaksi sovellusta erilaisina. Samanlailla kun muokkaan feediin päätyvät kuvat, tykkään muokata myös Storya - kukapa ei haluaisi katsoa kauniita kuvia?

En myöskään laita kaikkia Storyja ihan reaaliajassa Instaan, mutta mun mielestä siinäkään ei ole mitään väärää. Keskityn Storyjen tekemiseen kun on aikaa siihen. Parempi napata kuvat ja palata niihin myöhemmin!


Muokkaan Instagram Storyt oikeastaan aina Unfoldilla. Yleiseisin ''pohja'' mitä käytän tarinoihin on yllä näkyvä kuva, missä on valkoiset reunat ja johon saa laitettua toisen kuvan taustalle. Polaroid-kuvia käytän yleensä kun ilmoitan uudesta postauksesta tai fiilistelen vaikkapa ottamiani kuvia ihan muuten vaan. Riippuu ihan fiiliksestä, mitä pohjaa haluan käyttää, mutta nämä ovat varmaan yleisimmät! Käytän myös aika paljon samoja kuvia taustoina, jotta tarinoissakin pysyy tietynlainen sama fiilis. 


En laittanut näihin esimerkkikuviin niitä kuvia, joissa ovat jo tekstit ja mitkä lie gif-härpäkkeet, ettei mee ihan liian sekavaksi tämä mun selostus :D.

 Mä oon kuvanmuokkauksen suhteen tosi avoin, mutta tietenkin hyvän maun rajoissa. Oon kuitenkin vielä aika amatööri kuvanmuokkauksessa, enkä saa tunteja kulumaan yhteen kuvaan, mutta tärkeintä on se, että olen itse tyytyväinen tuottamaani sisältöön! Mun mielestä Instagram toimii hyvin blogini ja sosiaalisen median osaamiseni portfolioksi ja siksi tykkään panostaa siihen. Sehän on usein asia, mitä monet saattaa mennä katsomaan ensimmäiseksi. 

Puuuh, eiköhän tässä ollut nyt asiaa jo aika paljon! Jos mieleen tulee vielä jotain kysymyksiä, vastaan mielelläni! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

INSTAGRAM

PINTEREST