torstai 5. huhtikuuta 2018

6 AJATUSTA PUKEUTUMISESTA

Kuvat: Janina

1. Pukeudu juuri niin kuin haluat välittämättä muiden mielipiteistä. Halusin nostaa tän ensimmäiseksi, koska tää on ollut mulle ehkä vaikein asia oppia. Mun oma tyyli ja persoona oli piilossa kuoren alla, koska en uskaltanut olla oma itseni. Vanhemmiten oon oppinut sen, kuinka paljon parempi mun olo on siinä asukokonaisuudessa, joka on mielestäni hieno ja just mun tyyliä. Jos se on jonkun mielestä outo ja ruma asu, olkoot!

2. Löysä yläosa ja löysä alaosa toimii yhdessä. Vaikka mikä tahansa muotiraamattu sanoisi että näin ei voi tehdä - mä sanon teille että niin voi todellakin tehdä. Mun asukokonaisuuksissa näkyy usein löysiä vaatteita, koska tunnen oloni niissä paljon mukavemmaksi kuin kireissä vaatteissa, vaikka niitäkin tietysti käytän. 


3. Asusteet viimeistelee asun. Oon ollut ennen aika kehno käyttämään asusteita, mutta nykyään harvemmin lähden ulos ilman esimerkiksi hattua. Laukkuja oon myös alkanut käyttämään enemmän ja nyt vasta hokannut, että ne ovat kuin kirsikka kakun päällä. Näissäkin kuvissa näkyvä asu olisi mun mielestä ollut aika tylsä ilman baskeria, vyölaukkua ja aurinkolaseja. Poikkeuksia kuitenkin on ja jotkut minimalistiset asut on älyttömän tyylikkäitä ilman minkäänlaisia asusteita.

4. Myös lyhyt voi käyttää pitkiä takkeja. En muista mistä ihmeestä mä tän aikoinaan luin, että lyhyt ei saisi käyttää pitkiä takkeja, koska se korostaa lyhyttä vartta. Miksi lyhyyttä ei saisi korostaa, miksi sitä pitäisi piilotella? Sama asia pätee myös siihen, että pitkät ei saisi käyttää liian korkeita korkoja ettei olisi liian pitkä. Bullshit sanon minä! 


5. Älä osta vaatetta/asustetta mikä on vain vähän sinnepäin. Tämänkin oon oppinut vasta kantapään kautta. Osta vasta sitten, kun oot löytänyt sen täydellisen vaatteen taikka asusteen, äläkä osta hätiköiden mitään mikä ei ole ehkä ihan täysin sitä mitä oot etsinyt. Mä voin sanoa, että se jää sitten käyttämättä ja päätyy vaatekaapin perukoille.

6. Panosta lenkkareihin. Monet pihistää ja panostaa eri asioissa ja mun panostuksen kohde on ehdottomasti kengät ja nimenomaan lenkkarit. En ollut ennen läheskään näin tarkka siitä, kunnes jalkavaivojeni takia lääkärini käski ihan ensimmäiseksi ostamaan hyvät, tukevat ja laadukkaat kengät. Tepastelin lääkärin vastaanotolle silloin pienet kangastennarit jalassa, jotka oli ihan astuttu lyttyyn eivätkä ne tukeneet jalkaa ollenkaan. Jalkavaivani väheni huomattavasti jo pelkästään kenkien vaihdolla. Korkkareiden kanssa en oo ollut ihan niin tarkka, koska käytän niitä kuitenkin harvemmin kuin perus lenkkareita.

Onko sulla ollut samoja ajatuksia?


ASU

Takki - H&M
Neule - Ginatricot
Housut - Ginatricot
Kengät - Skopunkten
Laukku - Bikbok
Baskeri - NA-KD
Lasit - H&M

4 kommenttia:

 1. Voin samaistua todellakin näihin kaikkiin kohtiin ja etenkin tohon ensimmäiseen kohtaan! Joskus sitä on iiihan liikaa miettinyt että mitä muut nyt ajattelee tästä vaatteesta jne.. Onneksi oon päässyt siitä irti! Joskus kyllä tulee sorruttua tohon että ostaa vaatteen mikä on ihan kiva ja loppujen lopuksi se tosiaankin jää kaapinperälle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Huteja tulee, mut nyt oon oppinut ees jotenkin välttämään niitä :D

   Poista
 2. Todella kiva postausidea! Itsekin samaistun moniin näistä asioista :"D

  https://nouw.com/jokijohanna

  VastaaPoista

INSTAGRAM

PINTEREST