maanantai 12. maaliskuuta 2018

20 KYSYMYSTÄ BLOGGAAMISESTA

Janina postasi tänään tämän blogihaasteen ja halusin ehdottomasti myös tehdä sen! Samalla tehdään myös blogihistoriaa, sillä tää on ihka ensimmäinen haaste mun blogissa. Tällä viikolla on myös tulossa vähän normaalia enemmän postauksia, koska innostusta ja motivaatiota on jostain syystä aivan hurjasti - toivottavasti jaksatte pysyä mukana!


1. Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?

Aloitin mun ihan ensimmäisen blogin yläasteikäisenä. Silloin mun blogin tyyli oli lähinnä lifestyletyyppinen, sellainen mikä kaikilla muillakin silloin oli. Mulla oli myös joskus valokuvausblogi - olin tosi innokas valokuvaamaan ja sitä oon kyllä vieläkin!

Jossain 14-15 vuotiaana aloin seuraamaan enemmän muotibloggaajia ja itsekin innostuin sillon muodista ja trendien seuraamisesta. Kuvasin paljon päivän asuja ja tein inspiraatiokollaaseja sekä kuvasin ostoksia. Innostus muotiin ja kauneuteen sai mut kirjoittamaan blogia tosissaan ja aloin panostamaan kuvien laatuun ja tekstiin. 

2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?

Mainitsinkin jo edellisessä kysymyksessä aloittaneeni ensimmäisen blogini kirjoittamisen yläasteikäisenä. Lopetin bloggailun omien elämän muutoksien takia 16-vuotiaana ja palasin takaisin blogimaailmaan melkein tismalleen vuosi sitten. Eli kokemusta on takana, mutta tämän blogin kanssa vasta pian vuosi. 

Enemmän paluusta blogimaailmaan voit käydä lukea tämän blogin ensimmäisestä postauksesta.

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe yms.

Blogissani käsitellään muotia, kauneutta ja lifestylea. Kirjoittelen paljon ajankohtaisista trendeistä ja muoti-ilmiöistä sekä postailen asukuvia viikoittain. Kauneuteen liittyviä postauksia tulee vähän harvemmin kuin muotipainoitteisia. Tykkään postata esimerkiksi meikkitutoriaaleja ja tuotesuositteluita. Lifestyle -puolen postauksia ei näy mun blogissa niin paljon, koska oon vetänyt tarkan rajan yksityisyydelleni. Joskus jos on jotain postattavaa ihan henkilökohtaisesta elämästäni, niin silloin postaan. 

4. Kuinka usein päivität blogiasi?

Riippuu paljon elämäntilanteesta, mutta normaali postaustahti on 2-3 postausta per viikko. Joskus saattaa olla enemmän, mutta harvemmin multa tulee vain yhtä postausta viikossa. Tästä on kehittynyt mulle niin tärkeä rutiini arkielämään, enkä muistaisi päivääkään kun en olisi suunnitellut tulevia postauksia tai kuvaillut blogiin materiaalia. Bloggaamisesta on oikeastaan tullut mulle elämäntapa - olisin varmaan ihan hukassa ilman tätä.

5. Kumman valitset, kuvat vai teksti?

Kuvat. Rakastan ottaa kuvia ja editoida kuvia. Kuvat pitää ehdottomasti olla valmiina ennen tekstiä, en ole varmaan ikinä kirjoittanut tänne blogiin tekstiä valmiiksi ja sitten vasta kuvannut kuvat postaukseen! Teksti on kuitenkin myös mulle tärkeää, sillä tykkään kirjoittaa ja huolimattomasti tehty blogiteksti on kamalaa luettavaa.

6. Mistä saat inspiraation postauksiisi?

Muilta bloggaajilta, Instagramista, Pinterestistä, netistä.. ihan mistä vaan! Välillä saattaa tulla postausidea mieleen ihan yhtäkkiä ja kirjoittelenkin vihkoon ylös postausideoita ja suunnitelmia. 


7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?

Silloin kun on inspiraatiota niin silloin myös tehdään, ajankohdalla ei ole väliä! 

8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen, kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?

Joka päivä. Kuvia otan monen monta kertaa viikossa, pidän huolen siitä että postauksia on aina luonnoksissa ja jonossa julkaistavaksi ja vastaan kommentteihin melkeinpä heti ne julkaistuani. Mikään ei piristä niin paljon kuin kiva kommentti blogisi lukijalta. 

9. Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?

Luen eniten muotiblogeja. Oon karsinut aika paljon lukulistaa ja nykyään luen vaan ne postaukset, jotka oikeasti kiinnostaa. Joidenkin blogeja oon lukenut jo monen monta vuotta, kun taas jotkut suosikkiblogit oon löytänyt vasta hetkittäin.

10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?

Kaunis ulkoasu, isot, hyvälaatuiset kuvat, mielenkiintoinen teksti ja bloggaajan persoonallisuus.

11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?

1. Itsensä toteuttaminen. Oon tosi visuaalinen ihminen ja luovuuteni pääsee valloilleen kun pääsen tekemään postauksia ja kuvaamaan.

2. Kehittyminen. On niin jännittävää katsoa vanhoja postauksia ja huomata, miten sitä on kehittynyt niin tekstien kuin kuvienkin saralta. Se, jos joku tuo motivaatiota.

3. Uusiin ihmisiin tutustuminen. Oon saanut tämän blogin kautta tutustua aivan ihaniin ihmisiin ja luomaan kontakteja. Lukijoiden kanssa juttelu on myös aivan parasta - on ihanaa nähdä keitä siellä ruudun takana on.

12. Entä kolme huonointa?

1. Stressi. Oon perfektionisti ja vaadin itseltäni aina sataprosenttisen hyvää suorittamista, joka joskus aiheuttaa stressiä. Oon kuitenkin saanut hyvän balanssin blogin tekemiseen ja todennut sen, että kyllä se inspiraatio tulee aina takaisin, jos se on hakoteillä. 

2. Vertaan itseäni aika paljon toisiin. Tästä kirjoittelinkin jo jonkin aikaa sitten. Koen välillä aika pahojakin alemmuuskomplekseja ja riittämättömyyden tunnetta, koska on olemassa niin paljon taitavia ja persoonallisia bloggaajia ja pelkään jääväni muiden varjoon.

3. Kaikki eivät ymmärrä sitä, että bloggaaminen vie aivan järjettömästi aikaa päivistä ja että se voi oikeasti olla ammatti. Blogini lukijat näkevät vain pienen pintaraapaisun siitä, kuinka paljon mä oikeasti teen töitä tämän eteen. 

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa eli vastaatko mielelläsi kaikkiin saamiisi kommentteihin?

Vastaan aina kommentteihin ja juttelen Instagramissa seuraajieni kanssa. Kommentteihin vastaaminen on mun mielestä super tärkeää.


14. Onko blogillasi muita somekanavia kuten Instagram tai Facebook-sivua?

Instagramista mut löytää nimellä @emiliakomulainen ja Facebook-sivuille päivitän aina uusista postauksista. Sitä kannattaa seurata niin saa heti tiedon, kun uusi postaus on julki! 

15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?

Kirjoitan ja ajastan postaukset oikeastaan aina. Blogini alkuaikoina yleensä julkaisin saman tien, mutta nyt oon tykästynyt ajastamiseen. Parhaimpina päivinä saatan tehdä vaikka kolmekin postausta valmiiksi ja sitten voikin alkaa tekemään jo seuraavan viikon postauksia. 

16. Bloggaatko avoimesti eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi?

Bloggaan avoimesti ja ystävät sekä perhe tietää bloggaamisestani. Terkut kotiin!

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?

Hyödyn blogistani taloudellisesti satunnaisesti riippuen yhteistyöstä ja saan pr-toimistoilta sekä yrityksiltä tuotteita testiin.

18. Mikä on tarina blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?

Blogini nimi on mun koko nimeni. Ei siis mitään hirveän omaperäistä, mutta tykkään siitä nimestä! Mun vanhojen blogieni nimiä on olleet Not like the movies ja I've got magic in me. Oh my.....

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos niin, miten?

Haluan aina kehittyä. Haluan kehittyä kuvien laadussa, postauksien sisällössä ja esimerkiksi asukokonaisuuksissa. Ulkoasun muutoksia on myös varmasti joskus tulossa, mutta tällä hetkellä oon tyytyväinen tähän ulkoasuun. Joskus olisi myös huippua päästä tekemään tätä blogia ihan yrittäjänä tai kevytyrittäjänä, mutta niiden aika tulee jos on tullakseen.

20. Kolme vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle?

1. Mieti mikä on sun juttu ja miten haluat tuoda sen esille. 

2. Jos haluat tehdä blogia vain rahan tai tuotelahjojen toivossa, älä edes aloita. Tähän hommaan pitää tulla into ja kiinnostus suoraan sydämestä.

3. Panosta kuvien laatuun ja blogin ulkonäköön. Hyvälaatuiset kuvat ovat kivaa katseltavaa ja simppeli ulkoasu toimii aina.

2 kommenttia:

INSTAGRAM

PINTEREST