keskiviikko 10. tammikuuta 2018

KLASSIKKOPOPOT


Mun entiset luottomaiharit sanoivat itsensä irti ja päätin, että nyt mä vihdoin hankin itselleni ne kauan haluamani Dr. Martensit. Oon kuullut niin paljon hyvää näistä kengistä ja plussaa on myös se, että näitä voi käyttää lähes vuoden ympäri - karvavuorella varustettuja vanhoja maihareitani ei ihan hirveän lämpimällä kelillä viitsi jalkaan laittaa. Muutenkin maiharit on alkanut olemaan asuissani ja ylipäätänsä koko tyylissäni enemmän sääntö kuin poikkeus, joten laadukkaan parin hankkiminen on tällöin ihan kannattava juttu. Nämä kengät voi kestää monen monta vuotta oikein hoidettuina, joten mielelläni sijoitan kenkiin vähän enemmän kuin ostaisin joka vuosi uudet edellisten hajottua käsiin.


Päädyin siis Dr. Martensin klassikkomalliin kahdeksanreikäiseen 1460:seen. Luin jo hieman etukäteen siitä, että kengät voi alussa tuntua suoraan sanottuen aika kamalalta jalassa, koska nahka ei ole vielä muotoutunut jalan mukaisesti. Yhdestä kahteen viikkoon pitäisi kestää kokonaisuudessaan siinä että kengät on muotoutuneet. Päätin heti ensimmäisellä kerralla kun nämä jalkoihini laitoin lähteä kävelemään ympäri Suomenlinnaa sekä Helsingin keskustaa - illalla kotiin tullessa oli jalat kieltämättä vähän hellinä. Pitää nyt vaan ahkerasti käyttää näitä, niin kohta nää on mun jalassa ihan täydelliset!


Ostin nämä koossa 36 ja onneksi kokeilin tätä mallia jalkaani ennen kuin ostin sen, sillä normaali kengänkokoni 37 oli näissä aivan liian iso. Jos oot siis ostamassa itsellesi Dr. Martenseja, suosittelen että kokeilet yhtä pienempää kokoa. Uskon, että mulla ja mun Martenseilla tulee olemaan edessä pitkä matka yhdessäoloa (...ja aivan liikaa asukuvia, missä nämä popot tulevat näkymään) 

2 kommenttia:

  1. On ne ihanat! Mä harkitsin näiden hankkimista myös mutta päädyin sitten toiseen merkkiin kun sain ne puoleen hintaan. Kyllä se on kiva fiilis kun on oikeasti laadukkaat kengät eikä tarvitse koko ajan olla ostamassa uusia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! Laadukkaan ostaminen tuo aina poikkeuksetta hyvän fiiliksen, koska harvemmin sitä joutuu kyllä pettymään. Joka talvi uusien kenkien ostaminen on mun mielestä ihan älytöntä, joten toivotaan että nämä kestää! :)

      Poista

INSTAGRAM

PINTEREST