maanantai 8. tammikuuta 2018

BEHIND THE SCENES


Multa kysytään aina välillä siitä, että millä kalustolla kuvaan, miten muokkaan kuvani, miten löydän asukuvauspaikkoja ja kuka ottaa ylipäätäänsä kuvani. Päätin tehdä teille nyt tämmöisen pikkuisen tietopaketin siitä, että miten oikeasti mun blogiin päätyvät asukuvat toteutetaan! Toivon, että tämä vastaisi teidän kysymyksiinne sekä saisitte mahdollisesti myös tästä jotakin vinkkejä.


MILLÄ KUVAAN?

Kuvaan blogini kuvat joko Panasonicin Lumix DMC-G7 kameralla, jossa on 25mm objektiivi tai Canon 6D kameralla, johon objektiiveja onkin sitten jo useampia. Tällä hetkellä mun suosikkiobjektiivi on Canonin 85mm. Välillä myös kuvia tulee otettua Canonin 50mm objektiivilla tai Sigman 24-35mm laajakulmalinssillä. Panasonicin pikkukamera kulkee yleensä matkoilla mukana, joten sillä tulee kuvattua harvemmin. Tuotekuvat otan kyllä aina Panasonicilla, joka toimii ihan loistavasti vaikka olisikin hämärää kotona!

Kameran takana on lähes aina poikaystäväni Eetu, joka kuvaa myös muutenkin eikä vaan pelkästään minua! Eetun portfoliota voi käydä katsomassa täältä. Tällä hetkellä Eetu ottaa vastaan myös hääkuvaustarjouksia yms, joten jos tällaiselle on tarvetta suosittelen kääntymään Eetun puoleen! Hän on kuitenkin alalla vasta harjoittelija, joten hinnastokin on sen mukaan määritelty.


MISSÄ JA MITEN KUVAAN?

Tykkään että asukuvieni tausta sopii asuni kanssa yhteen, eli en mene kuvaamaan streethenkistä asua keskelle peltoa tai fiiniä asua graffitiseinien eteen. Helsingissä on todella paljon kauniita rakennuksia, jonka edustalla saa lähes aina kuvat onnistumaan. Mulla on myös joitain ''vakkaripaikkoja'' minne menen kuvaamaan mikäli en keksi mitään muuta paikkaa, mutta yritän välttää samoissa paikoissa kuvaamista liian usein. Tykkään vaihtelusta! Välillä saatetaan löytää kiva kuvausspotti ihan vaan ympäriinsä kävelemällä ja yllä olevan kuvan paikka löytyi sattumalta, vaikka oltiinkin menossa ihan toisenlaiseen mestaan. Kannattaa siis pitää silmät auki ja ideoida!

Mä harvemmin päätän ottaa asukuvia ihan muuten vaan, vaan yleensä oon jo miettinyt etukäteen sopivan päivän, milloin ei sataisi vettä kaatamalla tai tuulisi kymmenen metriä sekunnissa. Itse asun kokoaminen menee aika fiiliksen mukaan - yleensä päätän vasta samana päivänä mitä puen päälleni. Jonkinlainen visio on silti aina mielessä, mutta lopputulos voi olla silti ihan muuta. 

Tykkään ottaa suhteellisen paljon asukuvia käyttäen jo blogissa ennen nähtyjä vaatteita, koska näin näytän lukijalle kuvan siitä, miten samaa vaatekappaletta voi käyttää useassa eri asussa tehden kuitenkin lookista erilaisen. Välillä tietenkin haluaa laittaa upouudet vaatteet päälle asukuviin ja se on mun mielestä täysin ok. Yleinen harhaluulo on se, että muotibloggaajat ostaisi joka viikko uusia asukokonaisuuksia vain blogin asukuvia varten - noooooot!!


MILLÄ MUOKKAAN KUVANI?

Tämä on varmaankin yksi kysytyimmistä kysymyksistä. Mä en oo hirveästi perehtynyt kuvanmuokkaukseen ja muokkaankin kaikki blogissa nähtävät kuvat puhelimella. Kyllä! Mun lemppari kuvanmuokkaussovellus on Color Story, missä on todella paljon eri filttereitä, mistä löytyy varmasti aina kuvaan sopiva filtteri. Mun eniten käyttämäni ''filtteripaketti'' on nimeltään Flashes of delight, jossa on paljon vaaleita ja maanläheisiä sävyjä käsittäviä filttereitä. Puhelimella muokatessa kuvien laatu saattaa kärsiä pikkiriikkisen, mutta en oo huomannut mitään hirveän suurta eroa kuitenkaan. 

Tähän asti oon siis pärjännyt perus puhelinapplikaatioilla, mutta ehkä jossain vaiheessa saisin itseni tutustumaan Lightroomin pariin, mitä poikaystäväni tykkää käyttää. Photoshop löytyy koneeltani, mutta oon tehnyt sillä vaan Snapchatin geofilttereitä ja satunnaisesti joitain tekstejä kuviini :D. Puhelimella muokkaaminen on vaan super paljon helpompaa! 

_____________________________________

Tällainen tietopaketti kulissien takaa! Mikäli teillä on jotain kysyttävää, yritän vastata parhaani mukaan. Poseerausvinkkejä en valitettavasti osaa antaa, sillä sitä itsekin vasta treenailen! Rennosti kuvissa oleminen on jotenkin vaikeaa ja kuvia pitää ottaa monta ennen kuin julkaisukelpoistamateriaalia syntyy, mutta tekemällä oppii.

5 kommenttia:

 1. Tosi hyvä ja informatiivinen postaus! On kiva kuulla ja nähdä miten muut kuvailevat ja päätyvät lopputuloksiinsa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Jep, ajattelinkin tehä tällaisen postauksen kun harvoin kuitenkaan kerrotaan hirveän yksityiskohtaisesti miten esimerkiksi juurikin asukuvat saadaan luotua :)

   Poista
 2. Iso suositus Loghtroomille täältä! Kannattaa harjotella & nyt kun sulla on siihen kuitenkin opas siellä niin käytä hyödyks. Ihan mun lemppari muokkausohjelma✌️😅 tosin, siihen uuteen päivitykseen en oo ihan viel päässy ite käsiks🙄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä pitää tutustua siihen! Oon kyllä kuullu tosi paljon kehuja siitä :)

   Poista
 3. Tosi kiva postaus ja peukku lightroomille täältäkin! Hetki kesti tajuta sen niksit ja nykyään muokkaus on helppoa ja nopeaa. LR:ään saa myös ostettua kivoja filtteripaketteja esimerkiksi VSCO:lta ja itsekin omistan niitä kaksi. :)

  VastaaPoista

INSTAGRAM

PINTEREST