maanantai 17. huhtikuuta 2017

Ensimmäinen


 Moikka kaikille, täällä mä taas oon!

Jotkut saattaakin muistaa mut neljän vuoden takaa, kun kirjoittelin blogia tällä samalla nimellä, mutta eri osoitteella. Neljä vuotta on aika pitkä aika tauoksi tälle blogihommalle, joten halusin aloittaa kaiken puhtaalta pöydältä. Mutta miksi lopetin ja miksi taas palasin? 

Bloggailin viimeksi kun olin 16-vuotias. Olin juuri muuttanut pois kotoa toiselle paikkakunnalle ja aloittanut uuden koulun. Blogin kirjoittaminen oli tuolloin mulle jotenkin ''pakkopullaa'', eikä ruudun toisella puolella kirjoittanut se aito Emilia. Siellä kirjoitti joku, kuka ei päässyt toteuttamaan itseään niin kuin olisi halunnut ja teki kaiken niin, miten ei olisi pitänyt.

 Postaukset olivat sisällöttömiä. Menin ostamaan vaatteita, kenkiä ym. kaupoista, vaikka sisimmässäni tiesin, että en mä tule näitä ikinä pitämään. Piti vain saada aikaiseksi joku postaus, vaikka sitten ostosten esittelypostaus. Otin kuvat, rustasin postauksen ja aloin odottamaan kommentteja, että tykkääkö kukaan nyt näistä vaatteista, tuleeko kivoja kommentteja. Vasta jälkeenpäin mietin, mitä ihmettä olen ajatellut tuolloin. Miksi tein asiaa, joka ei ollut sitä, mitä halusin? Miksi väkisin halusin laittaa itseni johonkin muottiin?Elämäni oli muutenkin mennyt aikamoista alamäkeä silloin, kun kirjoittelin blogia. Pahin aika oli kuitenkin 2013 vuoden syksy, jolloin myös lopetin kirjoittamisen kokonaan. Siitä mihinkään ilmoittamatta, kenellekkään kertomatta. Pistin vain blogini piiloon, enkä halunnut kirjautua enää sähköpostiini, enkä Bloggeriin. Vuosi siitä meni vähän niinkuin sumussa, kliseisesti sanottuna, mutta niin se meni. Loin uusia ihmissuhteita, menetin itselleni tärkeitä ihmisiä ja kamppailin vaikeiden itsetunto-ongelmien ja masentuneisuuden kanssa. Mokasin koulunkäynnin, opettajat laittoivat viestiä perääni, enkä uskaltanut vastata, koska en halunnut myöntää todellisuutta. Pidin välivuoden ja muutin Helsinkiin, jossa aloitin myöhemmin uuden koulun uudella alalla. Mulla oli aina pieni toivon kipinä yllä, että selviän kaikesta.

Mutta miksi mä sitten palasin tänne?

Syy siihen on sama, miksi joskus aikoinaan aloitin blogin: intohimo muotiin ja kauneuteen. Ajattelin, että olisi jo liian myöhäistä aloittaa uudelleen blogia, koska Youtube oli kovasti pinnalla. Tein Youtubeen pari meikkivideota ja tykkään siitä hommasta edelleen, enkä aio jättää sitä hommaa. Jotenkin vain tuntuu, että täällä saisin paremmin toteuttaa itseäni. Enkä aio tehdä enää mitään, mikä ei tunnu minusta hyvältä ja järkevältä, en aio yrittää laittaa itseäni mihinkään tiettyyn muottiin, vaan teen tätä ihan itseäni varten. En tee väkisin mitään, niin kuin joskus ennen. Julkaisen Instagramiin paljon asukuvia ja mietin kerran, että ois kiva kyllä jakaa näitä muuallakin kuin pelkästään täällä. Ajatus blogin aloittamisesta uudelleen tuli vahvemmaksi, mutta joku seinä tuli kokoajan vastaan omasta mielestäni. Poikaystäväni Eetun blogi sai muhunkin pienen innostuksen kipinän, enkä hänen tukeaan ilman olisi nyt täälläkään kirjoittamassa.

---

Neljän vuoden sisään ehtii tapahtua kaikennäköistä, mutta tärkein asia on se, että oon kasvanut. Vaikka paljon oon oivaltanut asioita ja käynyt läpi kaikkea, ei innostus muotiin lopu koskaan. Se on asia, josta nautin ja jota haluan tehdä.

Emilia Ida Maria 2.0, here we come!
6 kommenttia:

 1. Jes! Bongasin sut igstä ja kävin kattoo sun videoita ja täytyy myöntää et googlettelin sua blogin toivossa jo aiemmin. Ihan mahtavaa et päätit jatkaa nyt kirjottelua sillä tykkään älyttömästi sun tyylistä ja koko ulkosest habituksesta! Ja aivan sairaan magee toi sun pusakkas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun tulit kommentoimaan, sun kommenttis piristi kyllä huimasti! ❤ Tälläset kommentit antaa vaan uutta intoa ja puhtia tähän hommaan. Toivottavasti tykkäät seurailla mun blogia ja takki kiittää kehuista! 😂

   Poista
 2. Hienoa, että pystyn avoimesti kertomaan tästä kaikesta,
  Tsemppiä uudelle blogille! :)  Elisabet | www.fashionpoetry.eu

  VastaaPoista
 3. Jee! Tervetuloa takasin :-) luin sun blogia sillon joskus sata vuotta sitten & tosiaan vähän hämmennyin kun se vaan mystisesti katosi, mutta ymmärtäähän sen :-) Jään ehottomasti taas seurailemaan :-)

  ~ Jasmin N
  // littlethingswithjassy.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa takaisin myös! Nyt ei oo suunnitelmissa hävitä kuin tuhka tuuleen 😊

   Poista

INSTAGRAM

PINTEREST